Κόσμος|28.04.2021 20:52

Χισιάρ Οζσόι: Περιορίζονται δραματικά τα περιθώρια ελιγμών του Ερντογάν

Newsroom

Για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, αλλά και για το μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και τη Γεωργία Γαραντζιώτη ο Χισιάρ Οζσόι, βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP που ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί συστηματικά να διαλύσει. Ο ίδιος τονίζει πως μετά και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν τα περιθώρια ελιγμών του Ερντογάν απέναντι στις ΗΠΑ περιορίζονται δραματικά. 

Εκτιμά, παράλληλα, πως όσο στριμώχνεται ο Ερντογάν τόσο πιο αδίστακτος θα γίνεται απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, που κινδυνεύουν να οδηγηθούν μαζικά στη φυλακή.

«Η Τουρκία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη Ρωσία για να δείξει ότι είναι δυνατή στις ΗΠΑ. Ομως τώρα η Τουρκία έχει πιεστεί και πρέπει να πάρει μια απόφαση, αλλιώς θα υπάρξουν κι άλλες συνέπειες από την αμερικανική πλευρά», ανέφερε ο Χισιάρ Οχζόι. Ο ίδιος τονίζει, μάλιστα, ότι αυτό που καίει πραγματικά την Αγκυρα είναι το κουρδικό ζήτημα. «Το δεύτερο ζήτημα, εξίσου σημαντικό είναι η αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας και υποστήριξή τους στις συριακές δυνάμεις και τους Κούρδους εκεί. Αυτή πιστεύω ότι είναι η προτεραιότητα της Τουρκίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Χισιάρ Οζσόι. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Χισιάρ Οζσόι στο OPEN TV και τη Γεωργία Γαραντζιώτη: 

Χισιάρ ΟζσόιΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία