Κόσμος|28.04.2021 22:27

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Τουρκία: Νέες αγορές S-400 θα φέρουν επιπλέον κυρώσεις

Newsroom

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία και προς όλους τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε την Τετάρτη 28 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν προκειμένου να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων. Διαφορετικά, όπως τόνισε θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις. «Είναι πολύ σημαντικό η Τουρκία αλλά και όλοι οι σύμμαχοί μας να αποφύγουν μελλοντικές αγορές ρωσικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων των S-400», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Σημαντικές συναλλαγές με ρωσικές οντότητες, θα μπορούσαν ξανά να υπόκεινται στον νόμο CAATSA. Αυτό είναι ξεχωριστό από τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί» σημείωσε. 

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Foreign Press Center, ο Μπλίνκεν ανέφερε επίσης ότι με δεδομένες τις ευρέως γνωστές απόψεις του προέδρου Μπάιντεν, η αμερικανική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη. Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

ΤουρκίαΗΠΑΓενοκτονία των ΑρµενίωνS400Ρωσία