Κόσμος|01.05.2021 16:08

Νταβούτογλου για γενοκτονία Αρμενίων: Ο Ερντογάν θέλει απλώς να πιει τσάι με Μπάιντεν

Μαρία Ζαχαράκη

«Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ θεωρείται ένα πυροτέχνημα στον κόσμο», είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου για την αντίδραση Ερντογάν αναφορικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και συνέχισε:

«Όπως το φαινόμενο του ντόμινο, θα νομιμοποιηθεί πλέον. Ειδικά όταν δεν υπάρχει αντίδραση, κάτι που δεν έγινε. Ακόμη δεν δόθηκε νότα διαμαρτυρίας, ο πρέσβης δεν ανακλήθηκε. Για τον Ερντογάν μόνο ένα πράγμα υπάρχει: Να κάτσει πάλι με τον Μπάιντεν να πιει τσάι. Αυτήν την εικόνα προσπαθεί να δώσει. Εμένα αυτό με φοβίζει», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Karar TV.

125 συλλήψεις στο Ταξίμ λόγω Πρωτομαγιάς

Στο μεταξύ, 125 άτομα συνελήφθησαν το πρωί της 1ης Μαΐου μετά την επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας σε διαδηλωτές και εργατικά συνδικάτα που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας λόγω της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «η 1η Μαΐου δεν μπορεί να απαγορευτεί», ενώ τα πανό έγραφαν «Ήρθαμε να πάρουμε ό,τι μας έκλεψες» και «Θα νικήσουμε τον φασισμό», με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους συλλάβει. Η αστυνομία επενέβη ακόμη και σε πολίτες που τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσηςΤουρκία: 14χρονο αγόρι συνελήφθη για «προσβολή του Ερντογάν»

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤζο ΜπάιντενΑχμέτ ΝταβούτογλουΓενοκτονία των Αρµενίων