Κόσμος|02.05.2021 15:30

Νέες περιπέτειες για τον Μπόρις Τζόνσον – Καταγγελίες για ανακαίνιση του σπιτιού του με αδήλωτα χρήματα

Newsroom

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, έχει αποκρύψει στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες για την ανακαίνιση του διαμερίσματος του αλλά και την φροντίδα του γιου του.

Οπως γράφουν, ειδικότερα, οι Sunday Times, το συνολικό κόστος των εργασιών στο σπίτι του ανήλθε σε περίπου 200.000 λίρες, ενώ το τιμολόγιο διευθέτησε απευθείας ένας χορηγός του κόμματος του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, παράλληλα, από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος ζητήθηκε να πληρώσει για την νταντά του μικρότερου γιου του Τζόνσον, Ουίλφρεντ.

Διαβάστε επίσης: SpaceX: Πίσω στη γη οι 4 αστροναύτες έπειτα από 160 μέρες στο διάστημα

«Δεν με πειράζει να πληρώνω για φυλλάδια όμως αγανακτώ να μου ζητείται να πληρώσω, προκειμένου, στην κυριολεξία, να καθαρίσει κάποιος τα οπίσθια του μωρού του πρωθυπουργού», τονίζει ο χορηγός, το όνομα του οποίου δεν γίνεται γνωστό στο άρθρο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα σχόλιο από το Συντηρητικό Κόμμα και το γραφείο του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ντομινίκ Ράαμπ απέφυγε να απαντήσει ευθέως ποιος αρχικά πλήρωσε για την ανακαίνιση και είπε ότι δεν έχει «καμία ιδέα» εάν ζητήθηκε από κάποιον χορηγό να πληρώσει για τη φροντίδα του παιδιού του Βρετανού πρωθυπουργού. «Το τελευταίο θέμα που ρωτήσατε είναι ένα παράδειγμα κουτσομπολιού», είπε ο Ράαμπ στο Sky News. Τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε «ξεκάθαρος» σχετικά με τα έξοδα της ανακαίνισης του διαμερίσματος.

Διαβάστε επίσης: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Πρωτομαγιά: «Δεν θα γίνουμε Γαλλία»

Μπόρις ΤζόνσονκαταγγελίεςΜεγάλη Βρετανία