Κόσμος|05.05.2021 14:03

Μεξικό: 23 νεκροί και 79 τραυματίες από κατάρρευση γέφυρας του μετρό

Newsroom

Περισσότερα από 23 άτομα, ανάμεσά τους και πολλοί ανήλικοι, σκοτώθηκαν και περίπου 79 τραυματίστηκαν έπειτα από κατάρρευση τμήματος γέφυρας του μετρό, σε πολυσύχναστο δρόμο στο προάστιο στα νότια της Πόλης του Μεξικού τη Δευτέρα το βράδυ. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 23, δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, Claudia Sheinbaum, προσθέτοντας ότι αρκετοί ανήλικοι ήταν μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της πόλης ανέφερε ότι περίπου 79 έχουν τραυματιστεί.

Ένα βίντεο του CCTV που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Milenio δείχνει ένα τμήμα μιας διάβασης που ξαφνικά κατέρρευσε σε έναν δρόμο γεμάτο με οχήματα.

T

Φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος, δείχνουν τα βαγόνια του συρμού που κρέμονται πάνω από τα κατεστραμμένα στηρίγματα, καθώς οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για όχημα που προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες στήριξης στο δρόμου προκαλώντας την κατάρρευση της γέφυρας.

T

Η γραμμή «12» είναι η νεότερη διαδρομή του μετρό της Πόλης του Μεξικού, που εγκαινιάστηκε το 2012. Διασχίζει το νοτιοδυτικό τομέα της πρωτεύουσας του Μεξικού, η οποία έχει εκτιμώμενο πληθυσμό 9,2 εκατομμύρια. Η εφημερίδα «El Universal» ανέφερε ότι οι ντόπιοι εξέφρασαν φόβους για την ασφάλεια του κτιρίου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν πυλώνες στη γραμμή 12 καταστράφηκαν από σεισμό. Οι υπεύθυνοι των μεταφορών δήλωσαν, το 2017, ότι επισκεύασαν την ανισόπεδη διάβαση αφού έκλεισαν ρωγμές και επιδιόρθωσαν και άλλες ζημιές. 

τραυματίεςΜεξικόσιδηροδρομικό δυστύχημανεκροί