Κόσμος|06.05.2021 19:26

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 30 Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο

Newsroom

«Οι 200 εκατομμύρια δόσεις που έχουν διανεμηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση καλύπτουν πάνω από τους μισούς ενήλικες για να εμβολιαστούν με μια δόση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει διανείμει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, μέχρι τώρα, στους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, η οποία έκανε λόγο για μια επιτυχημένη  εκστρατεία, δίνοντας τη δική της απάντηση σε όσους κατά καιρούς την έχουν επικρίνει για ολιγωρία στο κλείσιμο συμφωνιών.

Διαβάστε επίσης: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει άρση της πατέντας για τα εμβόλια covid

«Τους 30 φτάνουν οι Ευρωπαίοι που εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο», είπε, επίσης, η πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι το 70% των Ευρωπαίων θα έχουν εμβολιαστεί ως τον Ιούλιο.

«Οι εξαγωγές από την Ευρώπη πηγαίνουν σε πάνω από 90 χώρες», επεσήμανε ακόμη η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ για ακόμη μια φορά εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τη θέση των ΗΠΑ για απελευθέρωση της πατέντας εμβολίων. «Καλούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή να επιτραπούν οι εξαγωγές και να αρθούν τα μέτρα στους εφοδιασμούς», συμπλήρωσε, ακόμη στο μήνυμά της η Φον ντερ Λάιεν.

T

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Και ο Πούτιν υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια του κορονοϊού

εμβολιασμόςΟύρσουλα φον ντερ ΛάιενΕυρωπαϊκή Ένωσηεμβόλιο