Κόσμος|09.05.2021 18:34

Αφγανιστάν: 68 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο - Στην πλειονότητα μικρά κορίτσια

Newsroom

Τουλάχιστον 68 νεκρούς και περισσότερους από 150 είναι τραυματίες άφησε πίσω του το μακελειό του Σαββάτου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Τρεις μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε σχολείο θηλέων που βρισκόταν σε σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων. Σημειώνεται πως ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι μικρά κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 15 ετών. Η συγκεκριμένη σιιτική μειονότητα του Αφγανιστάν έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από ένοπλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είναι σουνίτες.

Αρχικά, ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά το Σάββατο εξερράγη μπροστά στο σχολείο Σάγεντ Αλ-Σουχάντα και μέσα στον πανικό που επικράτησε εξερράγησαν ακόμα δύο βόμβες. Οι εικόνες από το σχολείο σοκάρουν καθώς μέσα στο σχολείο, όταν έγινε έκρηξη υπήρχαν μαθήτριες.

 

Σήμερα, Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των πρώτων θυμάτων, ενώ η οργή είναι έκδηλη στις τάξεις της σιιτικής μειονότητας με τους πολίτες να στρέφονται κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα φαίνεται πως ετοιμάζουν και δημιουργία ένοπλου σώματος για να φρουρεί σχολεία, τζαμιά και δημόσια κτίρια. Ακόμα δεν έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τις εκρήξεις κοντά στο σχολείο, ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή.

θάνατοςνεκροίΑφγανιστάνβόμβες