Εμβόλια: Σε βελγικό δικαστήριο η διαμάχη της Κομισιόν με την AstraZeneca
NewsroomΞεκινά, σήμερα, Τρίτη η εισαγωγική ακρόαση στην προσφυγή της Κομισιόν και των κρατών μελών της ΕΕ κατά της AstraZeneca, σχετικά με τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων. Πρόκειται για τη δεύτερη νομική κίνηση της Κομισιόν κατά της φαρμακευτικής εταιρείας, όπου ζητά κυρώσεις.
Η πρώτη νομική κίνηση της Κομισιόν ήταν η προσφυγή της στο δικαστήριο τον Απρίλιο, ζητώντας από την AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που είχε δεσμευτεί.
Τα ασφαλιστικά μέτρα της Κομισιόν κατά της AstraZeneca, με τα οποία η ΕΕ καλεί το δικαστήριο να ζητήσει από την ΑstraΖeneca να παραδώσει τις δόσεις εμβολίων που χρωστάει στην ΕΕ, βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί, εκδικάζονται στις 26 Μαΐου.
«Αύριο, η υπόθεση κατά της AstraZeneca θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του βελγικού δικαστηρίου», είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν, χτες, Δευτέρα (10.5).
Διαβάστε ακόμη: Βατόπουλος: Ασφάλεια 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου - Πιθανό να κάνουμε 3η δόση
- Δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε κλήσεις για κακουργήματα και στους 13 βουλευτές της ΝΔ - Τι... πήρε πίσω μετά
- Ντροπή: Γιατρός του ΕΣΥ κομπάζει ότι «τακτοποιεί» αδέσποτα και απειλεί εθελοντές
- Αδέρφια παρίσταναν τους εμίρηδες και ζούσαν στη χλιδή: Πώς έγινε η απάτη των 21 εκατ. δολαρίων