Κόσμος|17.05.2021 13:31

Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Πάπα για το Παλαιστινιακό

Μαρία Ζαχαράκη

Συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο άντρες μίλησαν για το Παλαιστινιακό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει στήριξης των αδελφών Παλαιστινίων ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «φρικαλεότητες» στην Παλαιστίνη, ενώ τόνισε στον Πάπα ότι στόχος των επιθέσεων του Ισραήλ δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά όλοι οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά στον θρησκευτικό ηγέτη των καθολικών ότι «είναι αναγκαίο όλη η ανθρωπότητα να συνταχθεί κατά του εισβολέα Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει να επιτεθεί σε ό,τι ιερό και όσιο υπάρχει».

Αναφέρθηκε επίσης στη διπλωματική κινητικότητα που έχει αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα, αλλά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να επιδείξει την απαραίτητη αίσθηση ευθύνης, όπως είπε.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι τα μηνύματα και η αντίδραση που θα συνεχίσει να δίνει ο Πάπας Φραγκίσκος έχουν μεγάλη σημασία για την κινητοποίηση του χριστιανικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας.

 Το Αναντολού προσφέρει τα γραφεία του στο ΑΡ και το Al Jazeera στη Γάζα

Το Αναντολού προσφέρει τα γραφεία του στη Γάζα στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και στο δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ μετά το βομβαρδισμό του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν, από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Ο διευθυντής του Αναντολού, Σερντάρ Καραγκιόζ, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους επικεφαλής του ΑΡ και του Αλ Τζαζίρα», αναφέρει σε ανάρτησή του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: 200 νεκροί στην Παλαιστίνη σε μια βδομάδα - Κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

ΤουρκίαΠάπας ΦραγκίσκοςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν