Κόσμος|18.05.2021 10:31

La casa de papel: Η τουρκική βερσιόν το νέο «όπλο» της αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Η αξιωματική αντιπολίτευση «χτυπά» και πάλι την κυβέρνηση με το θέμα της οικονομίας, παίρνοντας αφορμή αυτή τη φορά από την έναρξη γυρισμάτων για την τουρκική έκδοση της διάσημης ισπανικής σειράς La Casa De Papel.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηρίζει ότι «η τουρκική βερσιόν της ισπανικής σειράς «La Casa De Papel» έχει από καιρό γυριστεί στην Τουρκία ως ταινία μικρού μήκους και οι ληστές στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας δεν μπήκαν από τον τοίχο, αλλά από την πίσω πόρτα».

Σε ανάλογο ύφος κι ο εκπρόσωπος του κόμματος, Φαίκ Οζτράκ, που δήλωσε ότι «αυτό το δράμα έχει ήδη γυριστεί στην Τουρκία. Το όνομα της σειράς έχει ήδη ονομαστεί ‘Casa χωρίς Papel’ (δηλ. Τράπεζα χωρίς λεφτά). Τα καθαρά αποθεματικά από τις 30 Απριλίου είναι μείον 45 δισεκατομμύρια δολάρια».

T

Τα γυρίσματα για την κωμική τουρκική σειρά που θα έχει τον τίτλο «La Hay De Mask», εμπνευσμένη από το La Casa De Papel έχουν ξεκινήσει και οι χαρακτήρες της ταινίας θα πάρουν τα ονόματά τους από πόλεις της Τουρκίας, όπως Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Σεβάστεια κλπ.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνLa casa de papelΤουρκία