Κόσμος|18.05.2021 16:31

Κιλιτσντάρογλου: Το Ισραήλ διαπράττει σφαγή – Η μαφία είναι ο τρίτος εταίρος του Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Λάβρος κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του για τις «σχέσεις» τους με τη μαφία και τον υπόκοσμο εμφανίστηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η μαφία είναι ο τρίτος εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, μετά τον Μπαχτσελί.

Όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι:

«Πρόκειται για σφαγή από το Ισραήλ. Είναι ανθρώπινο καθήκον μας να απευθύνουμε έκκληση σε όλη την ανθρωπότητα. Αναρωτιέμαι τί κάνουν οι παγκόσμιοι ηγέτες βλέποντας το αίμα να ρέει άφθονο; Γιατί δεν εμποδίζουν τη σφαγή;».

Διαβάστε επίσης: Τουρκικός Τύπος: Σχέδιο προστασίας της Παλαιστίνης υπό την ηγεσία της Τουρκίας

Όσον αφορά τα 128 δισ. δολάρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για άλλη μια φορά εξηγήσεις από την κυβέρνηση πού χάθηκαν.

«Ρωτάμε την πιο λογική και πιο ρεαλιστική ερώτηση στον κόσμο. Πού πήγαν τα 128 δισ. δολάρια από τα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας; Δεν ξέρουμε. Δεν ξέρω. 600 βουλευτές δεν γνωρίζουν. Ούτε τα 83 εκατομμύρια των πολιτών. Τέτοια κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της δημοκρατίας».

Για τη διαφήμιση με τις μάσκες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ντρόπιασε το έθνος. «Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στη χώρα. Το νόμισμα έχει εκμηδενιστεί. Έφτασαν στο σημείο να παίζουν με την τιμή αυτής της χώρας. Φόρεσαν μάσκα σε διαφήμιση, που έλεγε «απολαύστε μας». Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που έχετε κάνει, αλλά μην παίζετε με την τιμή αυτού του έθνους!

Ενώ οι καταστηματάρχες «κλαίνε» και δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους, οι κάτοικοι του παλατιού ζουν σαν βασιλιάδες, λαμβάνοντας πολλαπλούς μισθούς».

Για την άφεση αμαρτιών που ζήτησε ο Ερντογάν, ο ηγέτης του CHP δήλωσε:

«Τώρα λένε ότι ζητούν να τους συγχωρέσετε. Τι είδους συγχώρεση; Ο έμπορος που χρειάζεται και την τελευταία δεκάρα, θα πει χαλάλι; Ή τα εκατομμύρια των νέων ανέργων; Ή όσοι τρέφονται με τα σκουπίδα των σουπερμάρκετ, θα σας πουν χαλάλι;

Δεν μπορείτε να κυβερνάτε για χάρη των προσωπικών σας συμφερόντων. Δεν μπορείτε να κυβερνάτε ένα κράτος τον 21ο αιώνα με μεσαιωνική λογική».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε ευθέως το κράτος ότι συνεργάζεται με τη μαφία κι ότι η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στον υπόκοσμο. «Όταν πρόεδρος ενός νόμιμου κόμματος (σ.σ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί) επισκέπτεται τον ηγέτη του υποκόσμου στη φυλακή και στο νοσοκομείο και προσπαθεί να του δοθεί ειδική αμνηστία και το κυβερνών κόμμα επληρώνει τα αιτήματά του και τον απελευθερώνει, δεν θα αποτελεί τρίτος εταίρο;

Από πού αντλούν οι συμμορίες του υποκόσμου τη δύναμή τους, αν όχι από την πολιτική εξουσία; Κυβερνούν το κράτος εδώ και 19 χρόνια κι έχουν καταστήσει την Τουρκία το κέντρο της διακίνησης ναρκωτικών και του εμπορίου λευκής σαρκός. Εάν μια χώρα έχει γίνει κέντρο ναρκωτικών και διακίνησης ανθρώπων, υπάρχει ισχυρή πολιτική στήριξη πίσω από αυτήν.

Εδώ βλέπουμε τη δύναμη της μαφίας, του τρίτου εταίρου της Λαϊκής Συμμαχίας. Η μαφία είναι ισχυρότερη! Όταν η πολιτική παραδίδεται στη μαφία, η χώρα δεν έχει ελπίδες. Εμείς δεν θα αφήσουμε ποτέ την Τουρκική Δημοκρατία σε μια χούφτα ανθρώπων της μαφίας».

Διαβάστε επίσης: Στα άκρα η κόντρα με Ερντογάν: Έρευνα εις βάρος του Ιμάμογλου από το τουρκικό ΥΠΕΣ

ΤουρκίαΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΜέση ΑνατολήΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν