Κόσμος|19.05.2021 14:45

Τουρκική προεδρία: Εντελώς απαράδεκτη η δήλωση ΗΠΑ για τον Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

«Εντελώς απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη βία του Ισραήλ ο υπεύθυνος τύπου της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν. «Εκείνοι που δεν έχουν το θάρρος και την ευπρέπεια να καταδικάσουν τη δολοφονία παιδιών δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να μιλούν για κανέναν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.

Πρόκειται για μία σκληρή δήλωση του Φαχρετίν Αλτούν για τις ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτηρίζει «ένοχες» και «υποκινητές» της βίας του Ισραήλ. «Η απόπειρα να λεκιάσουν τον θαρραλέο και τίμιιο αγώνα του ηγέτη μας με μια περιφρονητική χρέωση αντισημιτισμού είναι τρομακτική. Είναι μια δειλή δήλωση που αποσπά τη διεθνή προσοχή από τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας.

Διαβάστε επίσης: Ακραία πρόκληση από Τουρκία: Η Ελλάδα σαν σήμερα διέπραξε θηριωδίες και φρικαλεότητες

Ο πρόεδρός μας απλώς επεσήμανε (και θα συνεχίσει να το κάνει) ότι οι ΗΠΑ η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι συνένοχη στην επεκτεινόμενη κατοχή του Ισραήλ και στο καθεστώς του απαρτχάιντ. Η συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ και τα προσκόμματα για ουσιαστική δράση από το ΣΑ του ΗΕ είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Όποτε υπάρχει κριτική αιτιολογημένη, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του κάνουν λόγο για αντισημιτισμό για να αποπροσανατολίσουν από την κατοχή, τη βία, το καθεστώς του απαρτχάιντ και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είναι κουραστικό και παλαιό, αλλά δεν θα μας εμποδίσει να καταγγέλλουμε τους καταπιεστές.

Η σημερινή σιωπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η συνενοχή και ακόμη και η ενθάρρυνση των ισραηλινών ενεργειών με το πρόσχημα της «αυτοάμυνας» είναι απλώς απαράδεκτη. Το να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τον ηγέτη μας Ερντογάν με τον αντισημιτισμό είναι μία σαφής ένδειξη ενοχής.

Θα συνεχίσουμε να καλούμε τη διεθνή κοινότητα και όσους διαθέτουν καθαρή συνείδηση ​​σε αντίσταση κατά της κατοχής του Ισραήλ και των επιθέσεων εναντίον αθώων πολιτών. Εκείνοι που δεν έχουν το θάρρος να φωνάξουν στο Ισραήλ είναι οι πραγματικοί υποκινητές της βίας», καταλήγει.

Ερντογάν: «Ενωμένοι κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων»

Εθνική γιορτή σήμερα στην Τουρκία αφιερωμένη στους νέους και ο Τούρκος πρόεδρος, απηύθυνε μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και αγώνα ενάντια στις… σύγχρονες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

«Στον αγώνα μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές, αποικιακές δυνάμεις κατοχής, το έθνος είναι ενωμένο με ακλόνητη αποφασιστικότητα. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, το τουρκικό έθνος υπερασπίστηκε τη χώρα του, τη σημαία του και πέτυχε μια επική νίκη προτάσσοντας το στήθος του ενάντια στον εχθρό με την αποφασιστικότητα και το θάρρος που κανένα άλλο έθνος δεν διαθέτει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος εμμέσως στη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Ως χώρα που εφαρμόζει τη δική της στρατηγική σε όλους τους τομείς τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο τραπέζι με τις εθνικές της δυνατότητες, είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά και τα επιτεύγματα των νέων μας και τους εμπιστευόμαστε για πάντα Πιστεύω ότι οι νέοι μας θα σηκώνουν περήφανα τη σημαία που τους δώσαμε», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Μυστική συνάντηση Ερντογάν – Σοϊλού: Τα βίντεο με τη μαφία «καίνε» την κυβέρνηση

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΗΠΑ