Κόσμος|20.05.2021 15:27

Νέα πυρά Σοϊλού κατά ΗΠΑ: «Είναι οι υποκινητές του πραξικοπήματος»

Μαρία Ζαχαράκη

«Σήμερα, εκείνοι που επιτίθενται στον πρόεδρό μας ως αντι-Σημίτη κρατούν τον δράστη της 15ης Ιουλίου στη χώρα τους», είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Έγινε σύμφωνα με παραγγελίες τους (των ΗΠΑ). Όλοι το γνωρίζουμε αυτό», είπε ανοιχτά σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT.

Η Άγκυρα απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ περί αντισημιτισμού και κατηγορεί για άλλη μια φορά την Ουάσιγκτον ότι διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Σοϊλού παραδέχτηκε επίσης αρνήθηκε αίτημα να δεχτεί στο υπουργείο τον Αμερικανό πρέσβη: «Δεν τον δέχτηκα και δεν θα το κάνω, εκτός εάν αρχίσουν να σέβονται αυτή τη χώρα», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε επίσης –για πρώτη φορά- και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι ήταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ αναφέρθηκε και στον καταζητούμενο ηγέτη της τουρκικής μαφίας, που φέρεται να βρίσκεται στο Ντουμπάι, και με βίντεο που δημοσιεύει στο YouTube εμπλέκει τον Σουλεϊμάν Σοϊλού σε παράνομες δοσοληψίες.  «Δεν βλέπετε ότι έχουν βαλθεί με αυτά που λένε να καταστρέψουν την τουρκική κυβέρνηση με ψέματα και συκοφαντίες;», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Η νέα διεύθυνση των θρησκευτικών εξτρεμιστών

Σουλεϊμάν ΣοϊλούΤουρκίαΗΠΑΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν