Κόσμος|21.05.2021 02:07

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Newsroom

Σε συμφωνία για εκεχειρία κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς, μετά από τις σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων δέκα ημερών στη Λωρίδα της Γάζας που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 232 ανθρώπους. Η κατάπαυση του πυρός έγινε γνωστό ότι θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Μαΐου.

Σύμφωνα ανάρτηση στο twitter του διπλωματικού συντάκτη της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Την είδηση επιβεβαίωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης «Χαμάς» επιβεβαίωσε ότι «η αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 2.00 της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, η Αίγυπτος ήταν εκείνη που έκανε πρόταση για την εκεχειρία, η οποία θα είναι «αμοιβαία και άνευ όρων». Το Κάιρο θα στείλει δύο αντιπροσωπείες, μία στο Τελ Αβίβ και άλλη μία στα Παλαιστινιακά Εδάφη, που θα αναλάβουν να επιτηρούν την τήρηση της κατάπαυσης πυρός, όπως ανέφεραν αιγυπτιακές διπλωματικές πηγές

Διαβάστε επίσης: Δένδιας στο Κάιρο: Σύντομα η αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή