Κόσμος|24.05.2021 09:24

Λονδίνο: Διάσημη ακτιβίστρια του BLM πυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Newsroom

Η ακτιβίστρια Sasha Johnson (Σάσα Τζόνσον) αποκαλούμενη και «Μαύρος Πάνθηρας της Οξφόρδης», δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι χθες τα ξημερώματα. Η 27 ακτιβίστρια δέχτηκε επίθεση στο Λονδίνο, ενώ από καιρό είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της. Η αστυνομία είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς της: «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι την έχουν στοχοποιήσει…».

Τώρα η ακτιβίστρια του κινήματος Black Lives Matter  Σάσα Τζόνσον, «είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι», όπως ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κόμμα «Takeing the Initiative». Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Τζόνσον, λέγεται ότι, βρίσκεται επί του παρόντος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ένα σπίτι όπου γινόταν πάρτι και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η γυναίκα που πυροβολήθηκε ήταν «αντικείμενο στοχευμένης επίθεσης».  

Και όλα αυτά μια ημέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος ακριβώς από τον φόνο του George Floyd, στη Μινεσότα, για το θάνατο του οποίου η Σάρα Τζόνσον είχε πάρει μέρος σε πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η Σάσα Τζόνσον είχε ζητήσει μητρώο «φυλετικών εγκληματιών», παρόμοιο με αυτό των σεξουαλικών παραβατών, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα εμποδίζει τα άτομα που θα καταγράφονται να βρουν δουλειά. Η Σάσα Τζόνσον, είχε τραβήξει την διεθνή προσοχή τον Ιούλιο όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων του Black Lives Matter στο Λονδίνο, διακήρυξε ότι η βρετανική αστυνομία δεν διαφέρει από την Ku Klux Klan και ήθελε να δημιουργήσει μια μαύρη πολιτοφυλακή για την καταπολέμηση του «ρατσισμού» στη χώρα. Από τότε, η Τζόνσον προσχώρησε στην ηγεσία αυτού που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα με μαύρη ηγεσία στη Βρετανία, το Κόμμα της Λήψης Πρωτοβουλίας (TTIP).

ακτιβίστριαΛονδίνοτραυματισμόςπυροβολισμός