Κόσμος|24.05.2021 12:59

Τουρκία: «Βόμβες» από τον αρχηγό της μαφίας - «Σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών ο γιος του Γιλντιρίμ»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο νέος αρχηγός της μαφίας έχει τοποθετήσει μια «ωρολογιακή βόμβα» στην Τουρκία, η οποία έχει αρχίσει να εκρήγνυται σε επεισόδια.

Χθες, ο νέος αρχηγός της  μαφίας δημοσίευσε το έβδομα κατά σειρά βίντεο, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε, εκ νέου,  ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αλλά και ο τέως πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στο νέο βίντεο ο Πεκέρ εμπλέκει το γιο τέως πρωθυπουργού, Ερκάμ Γιλντιρίμ, σε εμπόριο ναρκωτικών. «Πήγε στη Βενεζουέλα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο για να ανοίξει μια νέα διαδρομή λαθρεμπορίου. Πέρασε τέσσερις μέρες στη χώρα», λέει ο Πεκέρ.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απέρριψε τους ισχυρισμούς και είπε ότι ήταν συκοφαντίες. Ο γιος του είπε πήγε στη Βενεζουέλα για να μεταφέρει μάσκες για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid19.

Κατηγορίες και για δολοφονίες Κούρδων από πρώην Υπουργό Εσωτερικών

Ο Πεκέρ ανέφερε επίσης ότι ο Μεχμέτ Αγάρ, πρώην ΥΠΕΣ εμπλέκεται σε δολοφονίες Κούρδων επιχειρηματιών στην Τουρκία τη δεκαετία του '90, το θάνατο του δημοσιογράφου της Cumhuriyet Ουγούρ Μουμτζού μπροστά από το σπίτι του στην Άγκυρα και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί στα Κατεχόμενα.

Ο Σοϊλού κατήγγειλε επίσης ότι πολιτικός λαμβάνει 10.000$ μισθό από το αφεντικό της μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ, κι η αντιπολίτευση αναρωτιέται, γιατί όταν ένας υπουργός γνωρίζει κάτι τέτοιο δεν τον καταγγέλλει και δεν προβαίνει σε κάποια ενέργεια εναντίον του, άρα τον προστατεύει.

Θα αντιδράσει ο Ερντογάν;

Όλοι στρέφουν το βλέμμα τους προς τον Τούρκο πρόεδρο, περιμένοντας να αναλάβει δράση. Ή να αποπέμψει τον υπουργό του ή να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Αλλά σύμφωνα με το παρασκήνιο, Ερντογάν και Μπαχτσελί στηρίζουν ακόμη τον Σοϊλού και δεν θέλουν να παραιτηθεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητά πρόωρες εκλογές, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι «Μια νέα παράλληλη δομή έχει αρχίσει να αναδύεται» και ζήτησε διαφάνεια τώρα.

Διαβάστε επίσηςΤουρκία: Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο «βλέπει» ο Κιλιτσντάρογλου

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜπιναλί ΓιλντιρίμμαφίαΣουλεϊμάν ΣοϊλούΤουρκία