Κόσμος|24.05.2021 16:34

Λευκορωσία: Νέο θρίλερ με πτήση - Απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο της Lufthansa

Newsroom

Συναγερμός σήμανε για ακόμα μία φορά μέσα σε λίγες ώρες στο αεροδρόμιο του Μινσκ στη Λευκορωσία καθώς υπήρξε προειδοποίηση μέσω email για βόμβα σε αεροπλάνο, το οποίο θα αναχωρούσε για Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με το Reuters, το αεροδρόμιο σταμάτησε την επιβίβαση σε πτήση της Lufthansa, καθώς έλαβε πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Το περιστατικό την ώρα που η κυβέρνηση της Λιθουανίας συνιστά στους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη Λευκορωσία και σε όσους πολίτες βρίσκονται ήδη στη συγκεκριμένη χώρα να την εγκαταλείψουν άμεσα.  

Διαβάστε επίσης: Στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης - Επί τάπητος το ζήτημα Λουκασένκο

T


Νωρίτερα σήμερα Δευτέρα ο CEO της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι χαρακτήρισε «κρατική αεροπειρατεία» το περιστατικό με την εκτροπή πτήσης της εταιρείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους προς το Μινσκ της Λευκορωσίας και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. Μάλιστα σε δήλωσή του που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο CEO της αεροπορικής εταιρείας ισχυρίζεται πως στο αεροσκάφος επέβαιναν «πράκτορες της KGB». Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας «πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τον συνταξιδιώτη του».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανέφερε πως το αεροπλάνο ήταν πολύ πιο κοντά στο Βίλνιους της Λιθουανίας και τελικό του προορισμό, σε σχέση με το Μινσκ, ενώ σημείωσε πως από την επίμαχη πτήση αποβιβάστηκαν 5-6 άτομα, εκ των οποίων μόνο ο ένας συνελήφθη. «Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιποι ήταν πράκτορες», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Λευκορωσία – Κρατική «αεροπειρατεία»: Τα τέσσερα σενάρια αντίδρασης της ΕΕ

ΛευκορωσίαLufthansaπτήσηαεροπλάνο