Κόσμος|27.05.2021 13:32

Τουρκία: Εμπόδια στον Νταβούτογλου να μην προβεί σε δήλωση έξω από την τουρκική βουλή

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική αστυνομία εμπόδισε τον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου να προβεί σε δήλωση έξω από το τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, σχετικά με τη σύγκρουση του αφεντικού του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία και της κυβέρνησης.

Ο πρώην συνεργάτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, φορώντας λευκά πουκάμισα για να δώσουν το μήνυμα της κάθαρσης στην πολιτική σκηνή, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την είσοδο του κοινοβουλίου, αφού η αστυνομία δήλωσε ότι η ομάδα του Κόμματος του Μέλλοντος ξεπέρασε τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται και τους εμπόδισε με κιγκλιδώματα.

Παρόλα αυτά, ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε δήλωσή του αργότερα είπε ότι «δεν θα έπρεπε να περάσουν τρεις εβδομάδες μέχρι ο Ερντογάν να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Πεκέρ», κατηγορώντας τον ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι απέφυγε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Εάν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι ο Σοιλού είναι αθώος, θα έπρεπε να το είχε πει από την πρώτη μέρα. Όχι 25 ημέρες αργότερα», δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να διατάξει κοινοβουλευτική έρευνας για τους ισχυρισμούς του Πεκέρ, ενώ προέτρεψε τους εισαγγελείς της χώρας να αναλάβουν ταχεία δράση.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε επίσης την παραίτηση όλων των αξιωματούχων που εμπλέκονται στα φερόμενα εγκλήματα, που αναφέρει ο Πεκέρ, συμπεριλαμβανομένου του Σοϊλού.

Όλες οι ειδήσεις

Πυρκαγιά στην Κερατέα – Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή» - Τι λέει ο σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι υπηρεσίες με κωδικούς taxisnet μέσω gov.gr

AstraZeneca: Τι ισχύει για παρενέργειες και 2η δόση - Από το Σάββατο ραντεβού για όλα τα εμβόλια

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΑχμέτ Νταβούτογλου