Κόσμος|28.05.2021 11:22

Bloomberg: Μάχη εξουσίας στο ΑΚΡ – Το κόμμα ζητεί έρευνα για Σοϊλού

Μαρία Ζαχαράκη

Μετά τις αποκαλύψεις του αρχηγού του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, Σεντάτ Πεκέρ, η θέση του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στο AKP έχει αρχίσει και  αμφισβητείται σοβαρά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Ενώ το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έσπασε τη σιωπή του 25 ημέρες μετά τα βίντεο του Πεκέρ, αποκάλυψε επίσης τη διαμάχη εξουσίας μέσα στο κόμμα.

Μιλώντας ανώνυμα στο Bloomberg ανώτερος αξιωματούχος του AKP είπε ότι «η πλειοψηφία του κόμματος ζητά διεξοδική έρευνα για τους ισχυρισμούς του Πεκέρ, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο βλάψει τους δεσμούς με τον κυβερνητικό εταίρο MHP. Πολλά στελέχη στο AKP έχουν ενοχληθεί από τους ισχυρισμούς του Σεντάτ Πεκέρ, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, και έχουν συνταχθεί σιωπηλά με την αντιπολίτευση προκειμένου να εξεταστούν οι κατηγορίες εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και άλλων προσώπων από το στενό κύκλο του προέδρου Ερντογάν».

Ο ανώνυμος αξιωματούχος, ο οποίος δηλώνει ότι έχει «άμεση γνώση της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος», είπε ότι «πολλές από τις ηγετικές προσωπικότητες στο κυβερνών κόμμα νιώθει άβολα με τον υπάρχοντα συνασπισμό (με τον εθνικιστή Μπαχτσελί)».

Την ίδια ώρα, με νέα του ανάρτηση στο twitter ο Σεντάτ Πεκέρ απειλεί και πάλι τον Σουλεϊμάν Σοϊλού «αυτή την Κυριακή, θα σου σπάσω και το χέρι και το πόδι μαζί».

T

Σύνδεση αρχι-μαφιόζου Πεκέρ με Γκιουλέν επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση στην Τουρκία

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» ισχυρίστηκε ότι εντοπίστηκαν ίχνη της οργάνωσης FETÖ στην προστασία που παραχωρήθηκε στο αφεντικό της μαφίας Σεντάτ Πεκέρ το 2015.

Το «Αναντολού» κατηγόρησε τον τότε αρχηγό της αστυνομίας Νουρετίν Ντεμίρ, ο οποίος  απολύθηκε από τη θέση του λόγω σχέσεών του με την οργάνωση FETÖ, για το διορισμό αστυνομικής προστασίας στον Πεκέρ. Ωστόσο, οι υπογραφές στο εν λόγω έγγραφο ανήκουν στο βουλευτή του AKP Σελαμί Αλτινόκ και τον νομάρχη της Άγκυρας.

Όλες οι ειδήσεις

Πράσινο πιστοποιητικό: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Πιερρακάκη παρουσία Σαρλ Μισέλ

Ανοίγουν γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώροι για δεξιώσεις - Αποφάσεις για νέα άρση μέτρων

Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγίες για τη συμπλήρωση Ε1 και Ε2 - Ερωτήσεις και απαντήσεις

Σαν σήμερα 28 Μαΐου: Η ηλιακή έκλειψη που οδήγησε σε ειρήνη δυο λαούς στο πεδίο της μάχης

Σουλεϊμάν ΣοϊλούΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνAKPBloombergΤουρκία