Κόσμος|01.06.2021 13:47

Μπαχτσελί: Ο Μπάιντεν είναι το αφεντικό της τουρκικής αντιπολίτευσης

Μαρία Ζαχαράκη

«Εντολοδόχο» του Μπάιντεν χαρακτήρισε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Τον κατηγόρησε ότι ζητάει πρόωρες εκλογές κατόπιν εντολών του Αμερικανού προέδρου και ότι παίζει το παιχνίδι των ΗΠΑ και της μαφίας, λειτουργώντας κατά της χώρας του.

Πρόωρες εκλογές και Κιλιτσντάρογλου

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης γίνονται ατού στο μανίκι των κακούργων. Αρκεί να τους  γλυκάνεις  λίγο. Είναι  σαν τις  μύγες που κολλάνε αμέσως  σε αυτόν που πουλάει  πετιμέζι. Όσοι γλύφουν είναι προβοκάτορες Αυτή είναι η αντιπολίτευση πλέον στην ΤουρκίαTo CHP, που ηγέτης του είναι ο Κιλιτσντάρογλου, μπήκε στο αιματοβαμμένο σκάφος που οδηγεί ο Μπάιντεν και ζητάει πρόωρες εκλογές γιατί ακούει τη φωνή του αφεντικού του (σ.σ. Μπάιντεν).

Το τουρκικό έθνος δεν θα πέσει σε μια τέτοια παγίδα. Το παιχνίδι είναι μεγάλο, το παιχνίδι είναι ύπουλο, το παιχνίδι είναι σκοτεινό. H ηγεσία του CHP έχει γίνει τέτοιο που αν τους πάρετε στο γάμο, θα σας πουν και του χρόνου. Μπορούν να πουν στο ένα πόδι 40 ψέματα. Κύριε Κιλιτσντάρογλου, η χώρα δεν έχει στην ατζέντα της πρόωρες εκλογές. Έχουμε ακόμη 754 ημέρες μέχρι τις εκλογές (σ.σ. 2023)».

Μαφία και CHP

«Ο Κιλιτσντάρογλου, που βλέπει τη μαφία ως τρίτο εταίρο της Συμμαχίας του Λαού, δεν βλέπει ότι είναι όχι μόνο ψεύτης, αλλά και η πνοή των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος, η χαρά των τρομοκρατικών οργανώσεων και η βάση των εχθρών της Τουρκίας.

Αλλά δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει, να ακούει ή να μην βλέπει πώς η μαφία διείσδυσε στο CHP, στα χρωματισμένα μέσα ενημέρωσης και στους επιτυχημένους αρθρογράφους και πώς τους έκλεισαν σε ένα κλουβί», δήλωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν.

Ιμάμης Αγίας Σοφίας και Ατατούρκ

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στηλίτευσε με τη σειρά του την έμμεση αναφορά του ιμάμη της Αγίας Σοφίας Μουσταφά Ντεμιρκιράν στον Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος σε κήρυγμά του κατηγόρησε τον ιδρυτή της Τουρκίας πριν από έναν αιώνα με την απόφασή του να την μετατρέψει σε μουσείο, καθώς έγινε αιτία να σταματήσει να ακούγεται η μουσουλμανική προσευχή μέσα στο μνημείο της ορθοδοξίας.

Ο Μπαχτσελί είπε, «είναι μια πρόκληση που πρέπει να διερευνηθεί. Πιστεύουν αυτοί που βγάζουν τέτοια γλώσσα ότι είναι καλύτεροι μουσουλμάνοι; Όλοι υποχρεούνται να τον σέβονται».

Η μισαλλοδοξία απέναντι στον Ατατούρκ αποτελεί δυσανεξία απέναντι στην Τουρκική Δημοκρατία. Το να εχθρεύεσαι τον Ατατούρκ και να έχεις προκαταλήψεις αποτελεί προδοσία. O Ατατούρκ είναι η κόκκινη γραμμή μας», δήλωσε αφήνοντας αιχμές μάλιστα ότι ο ιμάμης είναι γκιουλενιστής.

Ανιψιός Γκιουλέν

«Ο Σελαχατίν Γκουλέν, ο ανιψιός του προδότη, του αρχι-τρομοκράτη Γκιουλέν, μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Είναι καιρός να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε.

Όλες οι ειδήσεις

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη: Στην Asba για τζατζίκι και…. Greek salad

Σεπόλια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η Αστυνομία - Γνώριμος των Αρχών ο 32χρονος που έπεσε νεκρός

Self test: Δωρεάν από 31 Μαΐου για όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών

«Κατέρρευσα» - Συγκλονίζει ο αστυνομικός: Η 11 μηνών Λυδία και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Πανελλήνιες 2021: Οι «γρίφοι» του μηχανογραφικού και οι χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε η πληρωμή για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια - Οι αυξήσεις

ΤουρκίαΝτεβλέτ ΜπαχτσελίΤζο Μπάιντεν