ΗΠΑ: Σοκαριστική επίθεση σε βάρος ασιάτισσας
NewsroomΈνα αποτρόπαιο περιστατικό βίας εκτυλίχθηκε σε δρόμο της Νέας Υόρκης όταν άνδρας γρονθοκόπησε με δύναμη περαστική γυναίκα από την Ασία η οποία έτυχε να περνάει μπροστά του. Μετά τη γροθιά η άτυχη γυναίκα σωριάστηκε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις της ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Για το συμβάν μίλησε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας εναντίον Ασιατών.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι τον περασμένο Μάρτιο στην Ατλάντα, ενοπλος άντρας προκάλεσε μακελειό σε κέντρο μασάζ με την πλειοψηφία των θυμάτων να είναι γυναίκες ασιατικής καταγωγής.
Από την έναρξη της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη, οι αμερικανοασιάτες αντιμετώπιζαν περιστατικά ρατσιστικής βίας σε πολύ υψηλότερο ποσοστό από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Το Stop AAPI Hate, μια βάση δεδομένων αναφοράς που δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας ως απάντηση στην αύξηση της φυλετικής βίας, έλαβε 3.795 αναφορές για ρατσιστική βία κατά Αμερικανοασιατών, μεταξύ 19 Μαρτίου του 2020 και 28 Φεβρουαρίου του 2021. Οι γυναίκες ανέφεραν εκδηλώσεις μίσους 2,3 φορές περισσότερες από το ποσοστό των ανδρών.
- Τι αλλάζει σε Instagram και Facebook μετά την ιστορική δίκη στις ΗΠΑ
- Καύσωνας διαρκείας με 40άρια και ισχυρά μελτέμια - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
- Πέθανε η σπουδαία Γιαγιόι Κουσάμα σε ηλικία 97 ετών – Η ζωή μιας καλλιτέχνιδας που δεν έμοιαζε με καμία άλλη
- Πέθανε στη φυλακή ο «κυνηγός των κρανίων» - Ποιος ήταν ο Βρετανός δολοφόνος Τζον Σουίνι