Κόσμος|02.06.2021 16:34

Τουρκία: Η Μεράλ Ακσενέρ επιτέθηκε στον Ερντογάν για το Τζαμί στο Ταξίμ

Μαρία Ζαχαράκη

H πρόεδρος του Καλού Κόμματος επιτέθηκε στον Ερντογάν για το Τζαμί του Ταξίμ, κατηγορώντας τον ότι εκείνος και το κόμμα ΑΚΡ διχάζουν το έθνος. 

«Δυστυχώς, η Τουρκία διέπεται από μια διχαστική νοοτροπία που στόχο έχει να χωρίσει το έθνος ακόμη και κατά τα εγκαίνια ενός τζαμιού. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την αρρώστια του Ερντογάν και της ομάδας του που θέλει προκαλέσει έχθρα ακόμη και στο σπίτι του Αλλάχ, όπου όλοι είναι ίσοι και ενωμένοι. Ερντογάν, επίτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι τα τζαμιά είναι χτισμένα έτσι ώστε οι πιστοί να μπορούν να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα. Δεν χτίζονται για καταφέρνουν νίκες στους υποστηρικτές σου και ήττες στους αντιπάλους σου. Αυτό είναι το σπίτι του Θεού. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε μέρος για βρώμικους υπολογισμούς. Τα τζαμιά είναι δικά μας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείς τους πολίτες μας που προσεύχονται στο Τζαμί του Ταξίμ για τους δικούς σου πολιτικούς υπολογισμούς», είπε.

Η Μεράλ Ακσενέρ ισχυρίστηκε ότι έλαβε πρόσκληση για τα εγκαίνια, αλλά δεν μπορούσε να παρευρεθεί με την αιτιολογία ότι είχε άλλο πρόγραμμα.

«Ερντογάν, αυτές είναι οι καλύτερες μέρες σου»

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ο υπουργός Εσωτερικών θα ήταν χρήσιμο να απομακρυνθείΔεν έχω καμία αλλεργία απέναντι στον Σουλεϊμάν Σοϊλού. Το κράτος δεν είναι οικογενειακή υπόθεση», δήλωσε η αρχηγός του Καλού Κόμματος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της.

 Απαντώντας για τον προπηλακισμό που δέχτηκε στη Ριζούντα, Ακσενέρ του απάντησε με το ίδιο νόμισμα, λέγοντας ότι: «Ακόμα κι αν εξοργίζεσαι, ακόμη κι αν απειλείς, λυπάμαι, θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο έθνος μας. Όπως είπες κι εσύ ‘Αυτές είναι οι καλύτερες μέρες σου’, Θα έρθεις αντιμέτωπος ακόμη περισσότερο με τις πραγματικότητες του έθνους».

CHP εναντίον Ερντογάν για την τρίτη δόση εμβολίου

«Στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε, όλοι μάθαμε με έκπληξη ότι του χορηγήθηκε και τρίτη δόση εμβολίου. Η ερώτηση είναι: Είδαμε τον πρώτο εμβολιασμό, είδαμε το δεύτερο εμβολιασμό. Εάν χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου είναι στην πραγματικότητα η δεύτερη δόση που σας χορηγήθηκε, εάν εμβολιαστήκατε στο τέλος του 2020, όταν δεν υπήρχε εμβόλιο για κανέναν στην Τουρκία, πρέπει να μας το εξηγήσετε.

Με ποιο δικαίωμα εμβολιαστήκατε πριν από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας;», ρώτησε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ.

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλια: Όλα διαθέσιμα για τους 18 - 29

Κορονοϊός: Σοκάρει το 100% θνητότητας στη ΜΕΘ Αγρινίου

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες οδηγίες για τις θρομβώσεις - Ποιοι πρέπει να κάνουν έλεγχο αιμοπεταλίων

Πανελλήνιες 2021: Από σήμερα μπορούν να κάνουν self-test οι υποψήφιοι-Όλη η διαδικασία

Μεράλ ΑκσενέρΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάντζαμίΤουρκίαεμβόλιο γρίπης