Κόσμος|04.06.2021 17:59

Μήνυμα Ερντογάν για «Θαλασσόλυκο 2021»: Ισχυρός στρατός, ισχυρή Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Συγχαρητήριο μήνυμα στον στρατό του απέστειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ολοκλήρωση της άσκησης «Θαλασσόλυκος 2021», εξαίροντας τις επιτυχίες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

«Ισχυρός στρατός, σημαίνει ισχυρή Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «είμαστε ένας από τους πιο εξοπλισμένους και ετοιμοπόλεμους στρατούς στον κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ένας από τους ετοιμοπόλεμους, πειθαρχημένους, ικανούς και αποφασιστικούς στρατούς στον κόσμο. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε τις δυνατότητες του στρατού μας σε επιχειρήσεις από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Συρία και το Ιράκ», σημείωσε ενώ αναφερόμενος στο πολεμικό ναυτικό υπενθύμισε ότι στόχος του είναι η προστασία του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων.

«Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων, του δικαίου και των συμφερόντων του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων.

Σε όλες τις ασκήσεις που πραγματοποιήσαμε φέτος, και ειδικά στην άσκηση Γαλάζια Πατρίδα και τον Θαλασσόλυκο, η εμπιστοσύνη στους φίλους γέμισε φόβο τους εχθρούς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που η άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος και την ανατολική Μεσόγειο έχοντας άρτια οργάνωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και είχε επιτυχία».

Στη συνέχεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκθείασε τον τουρκικό στρατό κάνοντας λόγο για αμέτρητες νίκες εδώ και 2200 χρόνια που δρα στην περιοχή της Μεσογείου.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τις αμέτρητες νίκες τους και την κουλτούρα τους, που ξεπερνά τα 2200 χρόνια αποτελούν πηγή υπερηφάνειας. Με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και με περισσή αυτοθυσία ο ηρωικός μας στρατός όπως χθες έτσι και σήμερα με περισσή αυτοθυσία προστατεύει τα εδάφη, τη Γαλάζια Πατρίδα και τους αιθέρες της πατρίδας και διασφαλίζει την ασφάλεια των 84 εκατομμυρίων πολιτών μας. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σημειώνουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη από τη στιγμή που απαλλάχθηκαν από τους προδότες», διαμήνυσε προς τους γκιουλενιστές.

«Η άσκηση Θαλασσόλυκος 2021 αποτελεί το υπέρτατο σημάδι της θέλησής μας.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις δυνατότητες του ηρωικού στρατού μας, που είναι για το έθνος μας σαν κόρη οφθαλμού.

Στο γράφημα της επιτυχίας η γραμμή έχει ανέλθει στο ανώτατο επίπεδο. Δοκιμάζουμε την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων μας σε αυτήν την άσκηση.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να προσθέσουμε δύναμη στη δύναμή του.

Συγχαρητήρια σε όλους τους στρατιώτες μας που συμμετείχαν στην άσκηση.

Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά τους ήρωές μας που έχουν γράψει έπος στη θάλασσα και στον αέρα», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όλες οι ειδήσεις

«Ηχητικό κανόνι» στα σύνορα: Το νέο όπλο της ΕΛΑΣ που προκαλεί αντιδράσεις και εντός της αστυνομίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πελώνη: Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Διάσκεψη για Λιβύη: Γιατί δεν κλήθηκε η Ελλάδα – Τι απαντά το γερμανικό ΥΠΕΞ

Εργασιακό νομοσχέδιο – Απεργία: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ στις 10 Ιουνίου

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΘαλασσόλυκος