Κόσμος|07.06.2021 20:15

Εισαγγελική δίωξη εις βάρος δημοσιογράφου και βουλευτή – Κατηγόρησε το κράτος για «serial killer»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για το βουλευτή του φιλο-κουρδικού κόμματος και δημοσιογράφο, Αχμέτ Σικ για τις δηλώσεις του εναντίον του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Αχμέτ Σικ αμφισβήτησε τον πατριωτισμό της κυβερνητικής συμμαχίας της Τουρκίας και κατηγόρησε το τουρκικό κράτος για κράτος-δολοφόνο.

«Εάν με επικρίνουν ή με διώκουν για τα λόγια που είπα ότι ‘το κράτος είναι δολοφόνος’, μάλλον η δήλωσή μου ήταν ελλιπής. Το κράτος είναι δολοφόνος που διαπράττει φόνους κατά συρροή. Δεν υπάρχει κατάσταση που να μην έχει αίμα στα χέρια της», έγραψε ο Αχμέτ Σικ στο Twitter λίγο μετά την ανακοίνωση της δίωξης εναντίον του.

«Επιτρέψτε μου να καταστήσω σαφές ότι εάν το AKP και το κυβερνών μπλοκ είναι πατριώτες κι εγώ τρομοκράτης, τότε θα προτιμούσα να είμαι πατριώτης παρά να είμαι σαν κι αυτούς. Οποιαδήποτε πολιτική αποδυναμώσει αυτήν την κυβέρνηση, οτιδήποτε σπάσει τα σκυλιά και βγάλει τους γομφίους αυτής της κυβέρνησης, είναι νόμιμο», δήλωσε ο Şık σε συνέντευξή του στο Medyascope.tv την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το κράτος ως «δολοφόνο».

Όλες οι ειδήσεις

Πελώνη: Τα 4 νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Τι αλλάζει με την καραντίνα

Ανασχηματισμός: Βάζει στον πάγο τα σενάρια η κυβέρνηση – Τι είπε η Πελώνη

Σχολεία: Ηλεκτρονικά οι εγγραφές και οι αλλαγές στοιχείων φέτος στο Λύκειο

Εμβολιασμοί: Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί – Οι διαδραστικοί χάρτες ανά περιοχή

Τουρκία