Κόσμος|09.06.2021 13:53

ΗΠΑ: Αλεξάντρια Οκάσιο - Κορτέζ εναντίον Καμάλα Χάρις

Αφροδίτη Γκόγκογλου

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, τα «έβαλε» η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, με αφορμή δηλώσεις της πρώτης για το μεταναστευτικό.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν, κατά το πρώτο της ταξίδι ως αντιπρόεδρος στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γουατεμάλα, η Χάρις θέλησε να δώσει στους παράτυπους μετανάστες το σαφές μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις ΗΠΑ υπό την προεδρία Μπάιντεν. «Θέλω να είμαι σαφής προς όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τις ΗΠΑ περνώντας τα σύνορα του Μεξικού: Μην έρθετε! Μην έρθετε! Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αυστηροποιούν τους νόμους και να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα σύνορά τους», είπε και συνέχισε, «Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες μέσα από τις οποίες η μετανάστευση λειτουργεί. Έχουμε θέσει ως προτεραιότητά να αποθαρρύνουμε επίδοξους παράνομους μετανάστες. Ακόμα κι αν καταφέρετε να φθάσετε μέχρι τα σύνορά μας θα αναγκαστείτε να γυρίσετε πίσω».

T

Αντίδραση της Κορτέζ με βίντεο

Τις δηλώσεις της αντιπροέδρου των ΗΠΑ δεν άφησε ασχολίαστες η γερουσιαστής (και κόρη μεταναστών από το Πουέρτο Ρίκο), Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ, η οποία, λίγο αργότερα την ίδια μέρα μοιράστηκε την απογοήτευσή της με τους followers της στο Twitter.

«Καταρχάς, η κατάθεση αίτησης ασύλου στα σύνορα των ΗΠΑ είναι μία 100% νόμιμη μέθοδος άφιξης στη χώρα. Δεύτερον, οι ΗΠΑ επί δεκαετίες συμβάλλουν στην αλλαγή των καθεστώτων και την αποσταθεροποίηση των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Δεν μπορούμε συμβάλλουμε στο να πάρει φωτιά το σπίτι κάποιου και μετά να τον κατηγορούμε ότι το εγκατέλειψε», είπε σχολιάζοντας το βίντεο με τις δηλώσεις Χάρις.

T

Η Κορτέζ επανήλθε λίγα λεπτά αργότερα και με δεύτερο tweet, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα βοηθούσε οι ΗΠΑ να αναγνώριζαν επιτέλους τη συμβολή τους στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Έτσι θα μπορούσε να αλλάξει η εξωτερική πολιτική, η εμπορική πολιτική, η πολιτική για το κλίμα και η βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται, στα σύνορα, οι μετανάστες».

T

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Self test - Θεσσαλονίκη: Σταματά σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία

Αρση Lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι, για ωράριο κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και γάμους

Σαρηγιάννης: Έχω πει ψέματα για τα κρούσματα για να μην σπείρω πανικό

Κάμαλα ΧάριςΗνωμένες ΠολιτείεςΑμερικήΑλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ