Μέρκελ στο ΝΑΤΟ: Δεν γίνεται να αγνοήσουμε την Κίνα
NewsroomΤο ΝΑΤΟ χρειάζεται να βρει τη σωστή ισορροπία στον τρόπο που αντιμετωπίζει την Κίνα, χωρίς να την υποτιμά, ούτε όμως και να την υπερτιμά, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τη σύνοδο των ηγετών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Αν δούμε τις κυβερνοαπειλές και τις υβριδικές απειλές, αν δούμε τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, απλώς δεν γίνεται να αγνοήσουμε την Κίνα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στους δημοσιογράφους. «Όμως δεν πρέπει και να την υπερτιμούμε, χρειάζεται να βρούμε τη σωστή ισορροπία», πρόσθεσε. Η Κίνα, συνέχισε η Μέρκελ, είναι αντίπαλος σε πολλά θέματα αλλά εταίρος σε πολλά άλλα.
Όσον αφορά τη Ρωσία, υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ ως εταίρο αλλά «δυστυχώς ως αντίπαλο». Ήταν σαφές, συνέχισε, από τη σημερινή συζήτηση, ότι η Ρωσία συνιστά μεγάλη πρόκληση.
Αναφερόμενη στο Αφγανιστάν, η Μέρκελ είπε ότι η Συμμαχία θα πρέπει να αξιολογήσει την αποστολή της στη χώρα αυτή και να διαπιστώσει «τι πήγε καλά και τι όχι».
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Για μία ώρα τα είπαν οι δύο ηγέτες
Eλευθερίες για τους εμβολιασμένους: Τα προνόμια στο τραπέζι - Πότε έρχονται
Εμβόλιο AstraZeneca: Στοπ για τους κάτω των 60 - Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Καιρός: Συνεχίζονται οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην Αττική
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών