Κόσμος|17.06.2021 11:14

Τουρκία: Σάλος με τη διερμηνέα που συνόδευσε τον Ερντογάν στην συνάντηση με Μπάιντεν

Newsroom

Έντονη κριτική δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος στη χώρα του για την παρουσία της διερμηνέας του Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Τζο Μπάιντεν στο ΝΑΤΟ. Η παρουσία της Φατμά έγινε αντικείμενο συζήτησης και κριτικής τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από ΜΜΕ, που εκτίμησαν ότι η νεαρή δεν είχε θέση σε μια τέτοια συνάντηση λόγω των όσων ειπώθηκαν. Η Φατμά δέχτηκε κριτική, επίσης, επειδή δεν μετέφραζε απευθείας τα λεγόμενα του Μπάιντεν προς τον Τούρκο ομόλογό του και αντίστροφα, αν και σπούδασε στις ΗΠΑ.

Αντιδράσεις από εφημερίδες και αντιπολίτευση

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Son Haber, η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εν λόγω θέση, καθώς είναι ειδική στις διεθνείς σχέσεις. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η γνώση ξένων γλωσσών και το υψηλό επίπεδο διπλωματίας της νεαρής τής επέτρεψαν να σταθεί στη Σύνοδο Ερντογάν-Μπάιντεν. Ο επικεφαλής του κόμματος İyi Parti, Ahmet Erozan, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της διερμηνέως του Ερντογάν, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι κόρη της Μερβέ Σαφά Καβακτσί, μέλους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP.

Ποια είναι η Φατμά

Η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ είναι κόρη της Μερβέ Σαφά Καβακτσί, μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP. Η Καβακτσί έχει διατελέσει βουλευτής και πρέσβειρα της Τουρκίας στη Μαλαισία. Η άλλη κόρη της, Μαριάμ, εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο ως σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν. Η αδελφή της, Ραβζά Καβακτσί, είναι αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής του AKP στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η μικρότερη αδελφή της, Ελίφ, είναι σχεδιάστρια των ρούχων της Εμινέ Ερντογάν.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - Καλείται για νέα κατάθεση ο σύζυγος

Έγκλημα στην Κατερίνη: Συνελήφθη ο δράστης - Έκαψε και έδεσε το θύμα

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου ξεσπάει στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πολιτικό σκάνδαλο, το Watergate

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

Επικουρικές συντάξεις: Μετά το εργασιακό έρχεται νέο ασφαλιστικό

Τζο ΜπάιντενΤαγίπ ΕρντογάνΗΠΑΝΑΤΟΤουρκία