Κόσμος|17.06.2021 15:09

Ιταλία - Σοκάρει το βίντεο: 20 μαρτυρικά δευτερόλεπτα όταν το τελεφερίκ πάει σε συντριβή

Newsroom

Συγκλονίζει το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία αλλά και η Daily Mail και αποκαλύπτει τις τραγικές στιγμές των άτυχων επιβατών που βρίσκονταν στη μοιραία καμπίνα του τελεφερίκ που συνετρίβη στις 23 Μαΐου στις Άλπεις.

Το βίντεο με τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα προκαλεί σοκ. Είναι αποκαλυπτικό για τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες στο τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζόρε. Επιβεβαιώνει επίσης τις αρχικές εκτιμήσεις των τεχνικών πως έσπασε κεντρικό συρματόσχοινο αλλά και το φρένο ασφαλείας με αποτέλεσμα η καμπίνα να ξεκινήσει ξέφρενη πορεία πάνω στο κεντρικό συρματόσχοινο και εν τέλει να συντριβή όταν έφτασε στο σημείο που βρίσκονταν η πρώτη κολόνα.

 
T

Η τραγική ειρωνεία

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η καμπίνα έφτασε κοντά στην βάση του προορισμού της αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία ασφάλισης για να ανοίξουν οι πόρτες για την αποβίβαση.

Χωρίς φρένα

Εκεί ακριβώς έγινε το κακό. Οπως γίνεται αντιληπτό σπάει ο μηχανισμός και η καμπίνα κυλάει ανεξέλεγκτη στο βάθος της χαράδρας. Χωρίς φρένα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και αφού χτύπησε στην κολόνα βρέθηκε στο κενό και συνετρίβη πάνω σε σε δέντρα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι 14 από τους 15 επιβάτες.

Επέζησε μόνο ο 5χρονος Εϊτάν από το Ισραήλ. Στο ίδιο δυστύχημα σκοτώθηκαν οι γονείς του και η αδελφή του.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει πλάνα από το σημείο της συντριβή και τα σωστικά συνεργεία.

T

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα ειδικών πραγματογνωμόνων διαπιστώθηκαν πολλές παραλήψεις και έλλειψη σοβαρών τεχνικών πρωτοκόλλων που οδηγούν στο συμπέρασμα πως το τραγικό δυστύχημα ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η νέα κατάθεση του συζύγου και το ρολόι της Καρολάινhttps://www.ethnos.gr/ellada/161932_dolofonia-sta-glyka-nera-i-nea-katathesi-toy-syzygoy-kai-roloi-tis-karolain

Έγκλημα στην Κατερίνη: Συνελήφθη ο δράστης - Έκαψε και έδεσε το θύμα

Αρση μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ

«Κούρεμα» χρεών: 10 βήματα για ρύθμιση οφειλών έως 420 δόσεις

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

Τουρκία: Σάλος με τη διερμηνέα που συνόδευσε τον Ερντογάν στην συνάντηση με Μπάιντεν

τελεφερίκδυστύχημα