Κόσμος|20.06.2021 17:12

Ημέρα του Πατέρα: Πώς γιορτάζεται ανά τον κόσμο

Newsroom

Η Ημέρα του Πατέρα καθιερώθηκε για τον εορτασμό της πατρότητας και της σημασίας αυτής στις ζωές των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες χώρες εορτάζεται μέσα στον Ιούνιο. Αλλά ακόμα κι αν η ημερομηνία δεν είναι κοινή για όλους, η ανάγκη να τιμήσουμε τους μπαμπάδες μας αφορά τους περισσότερους. Πώς γιορτάζουν την Ημέρα του Πατέρα σε όλο τον κόσμο;

Ταϊλάνδη: Τα γενέθλια του Βασιλιά

Η εν λόγω γιορτή είναι, στην Ταϊλάνδη εθνική αργία. Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται την ημέρα των γενεθλίων του βασιλιά, στις 5 Δεκεμβρίου.

Μεξικό: Μαραθώνιος στην πρωτεύουσα

Οι Μεξικανοί ακολουθούν την αμερικανική παράδοση και γιορτάζουν την Ημέρα του Πατέρα την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Σε τι διαφέρει ο εορτασμός από τις άλλες χώρες; Κάθε χρόνο στο Μέξικο Σίτυ διεξάγεται μαραθώνιος μόνο για μπαμπάδες.

Ρωσία: Στρατιωτική παρέλαση

Παρότι στο ρωσικό εορτολόγιο η Ημέρα του Πατέρα δεν έχει επίσημα θεσμοθετηθεί, κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Ημέρα των Υποστηρικτών της Πατρίδας. Παραδοσιακά, η εν λόγω γιορτή τιμά όσους υπηρέτησαν τον ρωσικό στρατό. Ανά τα χρόνια η γιορτή εξελίχθηκε σε μέρα τιμής όλων των αντρών της χώρας.

Νότια Αφρική: Αφορμή για ένα καλό γεύμα

Στη Νότια Αφρική ο εορτασμός της πατρότητας πρέπει να μάς φαίνεται αρκετά οικείος, αφού η παράδοση επιτάσσει γεύματα για όλη την οικογένεια, με πιάτα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας.

Όλες οι ειδήσεις

Συμφωνία των Πρεσπών: Τρία χρόνια μετά, τα εμπορικά σήματα παραμένουν στο ράφι

Μετά το «φθινόπωρο», έρχεται… κύμα ζέστης – Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Δικηγόρος πιλότου: Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα

Κοτζιάς στο ethnos.gr: Ο Μητσοτάκης άφησε λάσκα τον Ζάεφ για την εφαρμογή των Πρεσπών

Ν. Ντιμιτρόφ στο ethnos.gr: Αυτό που καταφέραμε είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα