Κόσμος|22.06.2021 16:12

Επικοινωνία Ερντογάν - Φον Ντερ Λάιεν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Ερντογάν κατά τη συνομιλία τόνισε ότι η Τουρκία κάνει και με το παραπάνω αυτό που της αναλογεί και πως σειρά έχει η ΕΕ να κάνει συγκεκριμένα βήματα, τονίζοντας πως έχει προ πολλού έρθει η ώρα να υλοποιηθεί η θετική ατζέντα με την Τουρκία.

Το ζήτημα της Τελωνειακής Ένωσης έθεσε και πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος

Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να ξεκινήσουν μια ώρα αρχύτερα και χωρίς προϋποθέσεις οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης, ενώ ανέφερε ότι ο τουρκικός λαός περιμένει εδώ και πολύ καιρό την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων και πως η συμφωνία της 18ης Μαρτίου πρέπει επικαιροποιηθεί και εφαρμοστεί.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάιεν, αναφέρει σε ανάρτησή της στο τουίτερ: «Είχαμε μία καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Ερντογάν πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη.

«Συζητήσαμε την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, τον COVID-19, το εμπόριο και την τελωνειακή ένωση, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη μετανάστευση και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν».

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Κορονοϊός: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Γλυκά Νερά: Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ημερολόγιο της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Η κρίσιμη απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας - Τι εξετάζουν οι κοινωνικοί λειτουργοί

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟύρσουλα φον ντερ Λάιεντελωνειακή ένωση