Κόσμος|28.06.2021 20:31

Τουρκία: Ο Ερντογάν εγκαινίασε νέο εγχώριο δορυφόρο

Μαρία Ζαχαράκη

Τον τουρκικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών TÜRKSAT 5-A έθεσε σήμερα σε λειτουργία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Άγκυρα. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε στο διάστημα τον Ιανουάριο. Μιλώντας σε ειδική τελετή για τα επιτεύγματα της χώρας του και στον ψηφιακό τομέα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάζουν τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους», ενώ σημείωσε ότι «η Τουρκία αγκαλιάζει σταθερά την ψηφιακή εποχή τους τελευταίους δύο αιώνες».

Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος θα καλύπτει μία ευρεία περιοχή από τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Δυτική Αφρική, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι όπως πρέπει να υπάρχει ισονομία στις πρώτες ανάγκες, όπως το φαγητό, το ψωμί, το πόσιμο νερό και τη στέγη, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη και δημοκρατία και στην επικοινωνία.

«Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών ισορροπιών στον κόσμο, όπως κάθε αλλαγή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το φαινόμενο που ονομάζουμε δημοκρατία εμφανίστηκε όταν οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα προβλήματα της πόλης. Αργότερα, αυτή η μέθοδος μετατράπηκε σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία που ζούσαν στη χώρα συμμετείχαν σε εκλογές. Σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια κοινή στάση χάρη στις ψηφιακές υποδομές και τις ευκαιρίες που δίνει η επικοινωνία», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την ομιλία του, ο Ρετζέπ Ερντογάν πάτησε το κουμπί, που έθεσε σε λειτουργία το δορυφόρο.

Όλες οι ειδήσεις

Freedom pass: Πώς θα λειτουργεί και πού θα χρησιμοποιείται - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκά Νερά: Στην οικογένεια της Καρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Freedom pass: 150 ευρώ στους νέους - «Τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε με εμβόλιο», είπε ο Μητσοτάκης

Μετάλλαξη Δέλτα - Σαρηγιάννης: Μέχρι τέλη Αυγούστου αναμένουμε 1.000 κρούσματα τη μέρα

Το «Πηγάδι της Κόλασης»: Η μυστηριώδης τρύπα που βγάζει αφόρητη μυρωδιά και παραμένει ανεξερεύνητη

ΤουρκίαδορυφόροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν