Κόσμος|29.06.2021 11:44

Συγκίνηση στο Wimbledon: Η στιγμή που όλο το στάδιο χειροκροτεί την επιστήμονα που ανακάλυψε το εμβόλιο της AstraZeneca

Newsroom

Εκατοντάδες δωρεάν εισιτήρια για αγώνες που θα διεξαχθούν στο Wimbledon στο Λονδίνο θα διατεθούν σε άτομα που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και ανθρώπους που ενέπνευσαν για να ξεπεραστεί η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων.

Προς τιμήν όσων παλεύουν με την πανδημία

Οι διοργανωτές των αγώνων έχουν εκδώσει εκατοντάδες δωρεάν εισιτήρια, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πουν «ευχαριστώ» για την σημαντική δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο Royal Box τη Δευτέρα περιελάμβαναν την Νταμ Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία ήταν μία από τους ανθρώπους που σχεδίασαν το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca

T

Μάλιστα στις εξέδρες του Center Court επικράτησε συγκίνηση όταν η Γκίλμπερτ καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου που σηκώθηκε όρθιο για να την τιμήσει.

(Copyright: AP Images, η κόρη του Σερ Τόμας Μουρ)

Η Σάρα Γκίλμπερτ είναι Βρετανίδα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σχετικά με τα εμβόλια και έχει προηγουμένως οδηγήσει στην ανάπτυξη και τον έλεγχο ενός γενικού εμβολίου γρίπης, το οποίο υποβλήθηκε σε κλινικές δοκιμές το 2011.

Η βρετανική Telegraph, σε πρόσφατο δημοσίευμά της, χαρακτήριζε την 58χρονη καθηγήτρια «τη γυναίκα που βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού και ηγείται μιας ομάδας που πλέον έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση 20.000.000 στερλινών από την κυβέρνηση».

Το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων δέχτηκε και η Χάνα Ινγκραμ-Μουρ, η κόρη του βετεράνου Σερ Τόμας Μουρ, που συγκέντρωσε πάνω από 32.000.000 λίρες για το NHS κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Μουρ χαμογέλασε προς όλους, ευχαριστώντας το κοινό. Οι εκφωνητές του γηπέδου απότισαν φόρο τιμής στο έργο που έκαναν όλοι για να διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας. Aνάμεσα στα πρόσωπα που χειροκροτήθηκαν ήταν και ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε αγώνες, Τζάκι Στιούαρτ.

Όλες οι ειδήσεις

Eμβόλιο: Ολοταχώς για τρίτη δόση από Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Τι μελετούν οι ειδικοί

Προνόμια εμβολιασμένων: Στο γήπεδο και με διαρκείας μόνο οι εμβολιασμένοι οπαδοί

Αλλαγές στα σχολεία: Οι 4 άξονες του «Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου»

Γαλάζιο … φλερτ στους 20ρηδες

Εθνική Πινακοθήκη: Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2012

AstraZenecaΚορονοϊόςΛονδίνοΓουίμπλεντον