Κόσμος|30.06.2021 11:24

Η κλοπή του αιώνα στο Παρίσι: Ο κλέφτης βρήκε κλειστό τον συναγερμό και σήκωσε πίνακες ανεκτίμητης αξίας

Newsroom

Στις 20 Μαΐου του 2010, σημειώθηκε η κλοπή του αιώνα, στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Ορσέ, που είναι ακριβώς απέναντι από το Λούβρο.

Εκλεψε πίνακες αξίας 100 εκατ. ευρώ!

Τότε ο Βρέτζαν Τόμιτς, ένας κλέφτης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, σκαρφάλωσε στο μουσείο και μπήκε από ένα παραθυράκι που είχε εντοπίσει από την προηγούμενη και είχε παραγγελία να κλέψει έναν πίνακα για λογαριασμό ενός Άραβα κροίσου.

Αλλά όταν κατάλαβε ότι ο συναγερμός του μουσείου δεν λειτουργούσε, αποφάσισε να κλέψει άλλα τέσσερα έργα, ανάμεσα σε αυτά πίνακες του Μοντιλιάνι και του Πικάσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η αξία των κλοπιμαίων, υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ σε τιμές της εποχής εκείνης!

Η δημοσιογραφική κάλυψη ήταν τέτοια που ο Άραβας που ζήτησε αρχικά το έργο τέχνης, τελικά αρνήθηκε να το παραλάβει. Η δίκη έγινε το 2017 και τα έργα αυτά δεν έχουν βρεθεί. Ο αρχές πιστεύουν ότι τα έργα αυτά -ανεκτίμητης αξίας- βρίσκονται σε συλλογή κάποιου μυστηριώδους συλλέκτη.

Φυσικά οι ομοιότητες με την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη είναι εμφανείς, αν και στη δική μας περίπτωση, οι πίνακες εντοπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Κορυφώνεται την Πέμπτη με 44 βαθμούς

Εστίαση – Διασκέδαση: Ολες οι αλλαγές από 15 Ιουλίου- Τα καταστήματα μόνο για εμβολιασμένους

Πανελλήνιες 2021: Το παράλληλο Μηχανογραφικό και τα Δημόσια ΙΕΚ για υποψήφιους

Αποκαλυπτήρια για το νέο ασφαλιστικό: Τι αλλάζει στις επικουρικές – Αναλυτικά το νομοσχέδιο

ΠαρίσιΠάμπλο Πικάσοπίνακαςκλοπή