Κόσμος|30.06.2021 15:08

Ακσενέρ σε Ερντογάν: Τη Διώρυγα να την πληρώσεις εσύ - «Ο Έλληνας πιο πλούσιος από τον Τούρκο»

Μαρία Ζαχαράκη

Στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση, για σειρά θεμάτων. Σήμερα ήταν η σειρά της ακροδεξιάς Μεράλ Ακσενέρ να θέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προ των… χρεών του και των ευθυνών του. Αναφορικά με τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης «μάζεψε λεφτά από τώρα, να την ξεπληρώσεις εσύ» του είπε, «εμείς δεν πρόκειται να πληρώσουμε τίποτα». Η αρχηγός του Καλού Κόμματος συνέκρινε επίσης την Τουρκία με την Ελλάδα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας πολίτης είναι δύο φορές πιο πλούσιος από τον Τούρκο, παρά την κρίση και τις χρεωκοπίες που πέρασε η Ελλάδα.

Υπόθεση κακοποίησης παιδιών – Ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη

«Θέλω να μιλήσω για τη νομική ντροπή που ονομάζεται ‘υπόθεση Ελμαλί’. Γνωρίζετε τα τρομερά γεγονότα που βίωσαν τα δύο μικρά παιδιά μας ηλικίας 6 και 9 ετών. Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από μήνες παρά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Εκείνοι που ομαλοποίησαν τη διαδικασία της κράτησης προτίμησαν να αφήσουν ελεύθερους αυτούς που κακοποίησαν αδίστακτα τα δύο μικρά παιδιά μας χωρίς ίχνος συνείδησης. Μας εκπλήσσει; Όχι! Μας εκπλήσσει μια Τουρκία με ένα νομικό σύστημα, όπου δράστες βιασμένων παιδιών και γυναικών μας αφήνονται ελεύθεροι πάντα και όπου κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου βουλευτές και δημοσιογράφους; Φυσικά και δεν μας εκπλήσσει! Είναι απαράδεκτο οι δράστες αυτού του τρομερού εγκλήματος να περπατούν ανάμεσά μας σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη μας στο νόμο και το σύστημα δικαιοσύνης έχει κλονιστεί. Από εδώ, προειδοποιώ την κυβέρνηση, ειδικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, να μην παίζουν με την αίσθηση της δικαιοσύνης και της συνείδησης του έθνους».

Η σύμβαση Κωνσταντινούπολης είναι σε ισχύ

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στις γυναίκες από εδώ, ούτε νομικά χτυπήματα ούτε τετελεσμένα μπορούν να μας εκφοβίσουν. Οι γυναίκες είναι ο δικός μου αγώνας. Είναι ο αγώνας του Καλού Κόμματος. Ποτέ δεν θα σταματήσουμε αυτόν τον αγώνα. Μέχρι το τέλος. Θα συνεχίσουμε να λέμε ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι σε ισχύ».

«Να πληρώσεις εσύ μόνος σου τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολης»

«Τί είδους επαίσχυντη συνεργασία είναι αυτή; Κύριε Ερντογάν, επιλέξτε πλευρά. Είστε με το έθνος σας ή με τη συμμορία των πέντε; Είστε ο πρόεδρος αυτής της χώρας ή ο δικηγόρος ξένων εταιρειών; Αποφασίστε εάν θα είστε ο εκπρόσωπος του έθνους ή ο εκπρόσωπος των λόμπι; Είναι προφανές ότι προδίδεις αυτό το ιερό έθνος, το οποίο σου έδωσε όλα τα αξιώματα, λέγοντας με γλώσσα αποικιοκράτη ασυναρντησίες. Το καθήκον σας δεν είναι να είστε δίπλα σε όσους θα προσπαθήσουν να πάρουν ό,τι ανήκει σε αυτό το έθνος, αλλά να διεκδικείτε τα δικαιώματα και τους νόμους αυτού του έθνους. Βάλε το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου, έλα στα συγκαλά σου! Στο διεθνές δίκαιο, υπάρχει μια έννοια που ονομάζεται ‘απεχθές χρέος’. Αυτή η έννοια χρησιμοποιείται για ηγέτες που δανείζονται ξένα λεφτά και τα ξοδεύουν για δικό τους όφελος, αντί να τα ξοδεύουν προς όφελος του έθνους τους. Όταν αυτοί οι ηγέτες εκπέσουν, αυτό το χρέος αποτελεί προσωπική δαπάνη του ηγέτη κι όχι των πολιτών της χώρας. Πρέπει να εισπραχθεί από το άτομο αυτό. Αυτό ορίζει το διεθνές δίκαιο. Εάν κάποιος πρέπει να πάρει με το έτσι θέλω τα χρήματά του, λυπάμαι, το ποσό αυτό θα το πάρει από εσένα. Καλύτερα να αρχίσεις να βάζεις στην άκρη χρήματα από τώρα», δήλωσε η Ακσενέρ.

«Ο Έλληνας πιο πλούσιος από τον Τούρκο»

Η Ακσενέρ παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της παράταξής της σήμερα στους βουλευτές της έκανε λόγο για μία πλούσια Τουρκία που έχει υποθηκευτεί ωστόσο από τον Ερντογάν. «Πώς είναι δυνατόν το έθνος μας να ζει μια ζωή τόσο χαμηλών προδιαγραφών, όταν η Τουρκία είναι μια τόσο πλούσια χώρα; Πώς μπορεί η Τουρκία, η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, να αντιμετωπίζει φτώχεια και κρίσεις; Το πρόβλημά μας είναι αυτή η ανίκανη κυβέρνηση που θεωρεί την κατασκευή γεφυρών και την ανέγερση κτηρίων ως όραμα. Το κύριο πρόβλημά μας είναι αυτή η ανίκανη για το παρελθόν αντί να οικοδομήσει το μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φορολογική επιβάρυνση στον ελάχιστο μισθό φτάνει το 50%. Γι 'αυτό πληρώνουμε 5 είδη φόρου στους λογαριασμούς ρεύματος. Γι’ αυτό, όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο, αγοράζουμε κι άλλο ένα για την κυβέρνηση. Η τουρκική οικονομία είναι μια τεράστια βαθιά χαβούζα, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν τρύπες στο κάτω μέρος αυτής της δεξαμενής που στάζουν νερό. Αντί να κλείσει τις τρύπες η κυβέρνηση του AKP προσπαθεί να διατηρήσει την πισίνα γεμάτη κουβαλώντας κουβάδες γεμάτους νερό από το εξωτερικό. Η Τουρκία κατατάσσεται 34η στην Ευρώπη όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα. Ακόμα και στην Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και είναι γνωστό ότι χρεωκόπησε, το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 19.500$. Δηλαδή, ένας Έλληνας πολίτης είναι δύο φορές πιο πλούσιο από τον Τούρκο πολίτη».

Όλες οι ειδήσεις

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

Εστίαση – Διασκέδαση: Πώς θα εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στους μικτούς χώρους – Τι είπε ο Γεωργαντάς

Η κλοπή του αιώνα στο Παρίσι: Ο κλέφτης βρήκε κλειστό τον συναγερμό και σήκωσε πίνακες ανεκτίμητης αξίας

Διώρυγα ΚωνσταντινούποληςΤουρκίαΜεράλ ΑκσενέρΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν