Κόσμος|18.01.2019 08:47

Καλοκαιρία σήμερα (18/1) - Πιθανότητα βροχής την ημέρα του συλλαλητηρίου

Newsroom

«Μαλακός» θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, καθώς υποχώρησε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα το προηγούμενο διάστημα και παράλληλα, η θερμοκρασία παρουσιάζει άνοδο.

Την Παρασκευή κατά διαστήματα θα βρέχει ασθενώς στα Επτάνησα, ενώ προς την Ήπειρο, θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Θα επηρεαστεί η Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και Στερεά με ασθενείς βροχοπτώσεις.

Στα πόδια της Πελοποννήσου θα υπάρξουν τοπικές βροχές, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα επικρατεί καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα βρέχει κατά διαστήματα. Στις Κυκλάδες τέλος και στο Νότιο Αιγαίο θα έχει βροχές ανά διαστήματα.

Στην Αττική θα έχει καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, θερμοκρασία έως 14 βαθμούς κι ανέμους νοτιοδυτικών διευθύνσεων μεταξύ 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι 12 βαθμούς, ενώ θα πνέουν χαμηλής έντασης βορειοδυτικοί άνεμοι.

Για αύριο Σάββατο, περιμένουμε λίγες βροχές στην Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ την Κυριακή, θα είναι πιο γενικευμένα τα φαινόμενα κι αναμένονται βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιθανότητα βροχής την Κυριακή στο συλλαλητήριο

Οσον αφορά στο κέντρο της Αθήνας και την ώρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (20/1, 14:00) υπάρχουν μοιρασμένες πιθανότητες να βρέξει το μεσημέρι. «Υπάρχει μια πιθανότητα γύρω στο 40% αυτή τη στιγμή που μιλάμε» είπε σχετικά ο Γιάννης Καλλιάνος στο πρωινό δελτίο καιρού της Παρασκευής (18/1) στο Open TV.

βροχήκαιρόςΓιάννης Καλλιάνος