Κόσμος|02.07.2021 20:41

Aνάλυση Ιγνατίου: «Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία γιατί στρατολογεί παιδιά

Newsroom

Σε «μαύρη λίστα» βάζουν και πάλι οι ΗΠΑ την Τουρκία, λίγους μόλις μήνες έπειτα από την προηγούμενη έκθεση «κόλαφο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γειτονική χώρα. Αυτή τη φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατακεραυνώνει την Τουρκία και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για στήριξη σε εξτρεμιστές, οι οποίοι οπλίζουν παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που μία χώρα - σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ μπαίνει σε αυτή τη λίστα.

Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του OPEN στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, αυτή η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω της συνεργασίας ΗΠΑ και Τουρκίας για το αεροδρόμιο της Καμπούλ. « Η ανακοίνωση για τη χρησιμοποίηση παιδιών στρατιωτών από την Τουρκία, ήρθε να ταράξει τα νερά και να δημιουργήσει νέους τριγμούς στη σχέση των δύο χωρών».

Ο κ. Ιγνατίου σημείωσε πως η είσοδος της Τουρκίας σε αυτή τη λίστα ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο «οι κυνικοί πίστευαν πως στη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογαν το θέμα διευθετήθηκε. Όπως αποδείχτηκε όμως η νέα αμερικανική κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι ένα από τα όπλα της εν μέσω των συζητήσεων για το αεροδρόμιο της Καμπούλ».

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Ιγνατίου, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως η Τουρκία όπλισε παιδιά «και στη Συρία και στη Λιβύη αλλά μπορεί και σε άλλες περιπτώσεις».  Παράλληλα ανέφερε πως «από εδώ και πέρα η αμερικανική κυβέρνηση θα έρθει σε απευθείας συζήτηση με την τουρκική και θα ζητήσει εξηγήσεις… αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα τις λάβει. Στην καλύτερη περίπτωση η Τουρκία θα επιμείνει ότι δεν χρησιμοποίησε παιδιά στρατιώτες». 

Παρακολουθείστε την ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο OPEN TV

Όλες οι ειδήσεις

Χρήστος Παππάς: Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψή του

Κορονοϊός - Σχολεία: Πώς θα αποφευχθεί η τηλεκπαίδευση – Οι συστάσεις του ΠΟΥ

Χρήστος Παππάς: Ένοχη για υπόθαλψη εγκληματία η 52χρονη που τον φιλοξενούσε

Κορονοϊός - Κοντογεώργης: Mε green pass ή αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις – Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά

Κρήτη: Το λάθος της Γαλλίδας τουρίστριας που αποδείχθηκε μοιραίο

ΗΠΑΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΤζο Μπάιντενπαιδιά