Κόσμος|18.01.2019 09:26

Έβγαζε selfie με κλεμμένο κινητό. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Newsroom

Ο ορισμός του «You had one job» είναι αυτή η ιστορία με τον άνθρωπο που ανά δύο χρόνια και επί τρία καλοκαίρια ερχόταν από την Αλβανία και έκλεβε τουρίστες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Στούπα και τον Αγιο Νικόλαο Μάνης. 

Κάποια στιγμή έκλεψε το κινητό ενός Ελβετού. Ωστόσο, θεώρησε «φρόνιμο» να βγάζει και selfies με αυτό, μόνο που ο Ελβετός είχε συνδέσει το icloud στο οποίο και αποθηκεύονταν οι φωτογραφίες με τον υπολογιστή του. Έτσι, μια του κλέφτη (η selfie), δυο του κλέφτη, στην τρίτη ο Ελβετός επικοινώνησε με τις Αρχές, λέγοντας πως γνωρίζει τον κλέφτη του κινητού του. 

Αυτή ήταν και η πρώτη κλοπή του αλλοδαπού το 2014. Ο κατηγορούμενος έκλεψε από το δωμάτιό τους δύο κινητά τηλέφωνα αξίας 960 ευρώ και 160 ευρώ σε μετρητά. Οι Ελβετοί ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για τις selfies του κατηγορουμένου και έστειλαν και τις φωτογραφίες -όμως αυτός είχε ήδη φύγει για την πατρίδα του.

Στην Ελλάδα επέστρεψε δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2016 (συγκεκριμένα από 18 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου) οπότε διέπραξε σε σπίτια, ενοικιαζόμενα και δωμάτια ξενοδοχείων στη Στούπα και τον Αγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης συνολικά 5 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής, ενώ άφησε και αποτύπωμα. Όμως ούτε τότε συνελήφθη γιατί όπως εξήγησε ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε, ερχόταν στην Ελλάδα από την Αλβανία 2-3 μέρες πριν αρχίσουν οι κλοπές και περνούσε τα σύνορα πίσω για την πατρίδα του 2-3 μέρες μετά την τελευταία, κανονικά με το διαβατήριό του.

Τελικά, συνελήφθη στις 25 Ιουλίου 2018, λίγο πριν επιβιβαστεί στο ΚΤΕΛ για να φύγει από τη Μάνη.  Λίγες ημέρες νωρίτερα ένας αστυνομικός τον είδε τυχαία σε ένα καφενείο και τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει με το κινητό των Ελβετών. 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

κλοπήselfiesκινητό