Κόσμος|05.07.2021 16:43

Ημέρα ανεξάρτησίας - ΗΠΑ: Πυροτεχνήματα πάνω από το Λευκό Οίκο, ατύχημα στο Μέριλαντ

Newsroom

Εκατομμύρια Αμερικανοί κάθε ηλικίας συμμετείχαν ενεργά φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φετινή επέτειος ήταν ιδιαίτερη εξ άλλου αφού η περσινή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. Τις εντυπώσεις έκλεψε, όπως αναμενόταν το σόου των πυροτεχνημάτων που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να παρακολουθεί το θέαμα από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου με τη σύζυγό του. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «είναι πιο κοντά από ποτέ στο να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους από έναν θανατηφόρο ιό». Προειδοποίησε ωστόσο οτι ο κορονοϊός δεν έχει ακόμη νικηθεί.

«Σήμερα, γιορτάζουμε την Αμερική. Την ανεξαρτησία μας, την ελευθερία μας. Η τέταρτη Ιουλίου είναι μια ιερή ημέρα για τη χώρα μας. Μια μέρα ιστορίας, ελπίδας, μνήμης και αποφασιστικότητας, υπόσχεσης και δυνατοτήτων » είπε, καλώντας ταυτόχρονα τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν.

Ο Μπάιντεν κάλεσε φέτος μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, στρατιωτικούς και άλλους εργαζόμενους πρώτης γραμμής για να...μοιραστούν ένα μπάρμπεκιου και να θαυμάσουν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα.

Απρόοπτα στους εορτασμούς στο Μέριλαντ

Από τους εορτασμούς δεν έλειψαν όμως και τα απρόοπτα καθώς στην πολιτεία Μέριλαντ εξερράγησαν τα πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πυροδοτηθούν σκορπώντας πανικό στις αρχές. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν κάποιοι από τους εργαζόμενους που τα έστησαν, χωρίς κανένας του ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού – Μητσοτάκης: Αυξήθηκαν 75% τα ενεργά κρούσματα – Μήνυμα για εμβολιασμούς

Μήνυμα Μητσοτάκη για εστίες διασποράς στη διασκέδαση – Την ερχόμενη εβδομάδα το πλαίσιο για ελέγχους και κυρώσεις

Εμβολιασμός εφήβων: «Δεν υπάρχει εισήγηση, αλλά είμαστε θετικοί», λέει η Παπαευαγγέλου

Λουτράκι: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα – Δραματικές στιγμές

Πώς βλέπουν τα νέα μέτρα οι άνθρωποι του Πολιτισμού: «Παραμένουμε πληττόμενες επιχειρήσεις»

ΗΠΑπυροτεχνήματαανεξαρτησίαΛευκός Οίκος