Κόσμος|06.07.2021 13:00

Φωτιά στην Κύπρο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες

Newsroom

Ένα συγκλονιστικό βίντεο την ώρα που οι φλόγες κατέκαιγαν την Κύπρο το μεσημέρι του Σαββάτου, κατέγραψε η κάμερα του κινηματογραφιστή Τάσου Δημητριάδη. 

Οι πυκνοί καπνοί και η φωτιά προκαλούν πανικό, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται αλλά και να γλιτώσουν. Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τέσσερις άνθρωποι. 

Αναστασιάδης: Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή του 1974

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά είπε ότι «μιλάμε πραγματικά για μια τραγωδία της οποίας δεν υπήρξε προηγούμενο, πλην της περιόδου της εισβολής το 1974. «Από χθες το απόγευμα [σ.σ. απόγευμα Σαββάτου 3 Ιουλίου], ήμουν στο Συντονιστικό Κέντρο, σήμερα είμαι εδώ και είχα μια πλήρη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, τους επικεφαλής των αρμοδίων τμημάτων, από τους υπουργούς Γεωργίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, που είχαν τον συντονισμό των οικείων Τμημάτων, όπως, επίσης, από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τον αρχηγό της Αστυνομίας και από την Πολιτική Άμυνα. Γενικότερα διαπιστώνεται μια από τις καταστροφικότερες (πυρκαγιές) και, δυστυχώς, με ανθρώπινα θύματα. Οι υπηρεσίες αντέδρασαν άμεσα, κατέβαλαν το άπαν των δυνάμεων τους προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Δεν απεφεύχθησαν, δυστυχώς, με το περιστατικό που έχει καταγραφεί».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για χρήση μάσκας και τοπικά lockdown

Πελώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμούς – Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι είπε ο Σύψας για τρόπο μετάδοσης και ενδεχόμενο lockdown

Συντάξεις: Με διπλό τρόπο υπολογισμού οι επικουρικές για τους 30άρηδες – Παραδείγματα

Ισπανία: Σοκ από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 27χρονου – Καταγγελίες για ομοφοβικό έγκλημα

Κύπροςφωτιά