Πέθανε το ψηλότερο άλογο στον κόσμο, ο «Μεγάλος Τζέικ»
NewsroomΠέθανε, σε ηλικία 20 ετών, ο «Μεγάλος Τζέικ», το άλογο που είχε γίνει γνωστό ως το ψηλότερο στον κόσμο. Το άλογο ζούσε σε μια φάρμα στην επαρχία Poynette. Η γυναίκα του ιδιοκτήτη της φάρμας, Βαλίσια Γκίλμπερτ, δήλωσε ότι ο «Μεγάλος Τζέικ» έφυγε από τη ζωή πριν από δύο εβδομάδες, αλλά απέφυγε να γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία του θανάτου του ζώου, όταν δημοσιογράφος της έθεσε αυτή την ερώτηση. «Θα προτιμούσαμε να μην τον θυμόμαστε μέσα από μια ημερομηνία- ήταν ένα τραυματικό γεγονός για την οικογένεια», είπε.
Σύμφωνα με τη Guardian, το άλογο ξεπερνούσε τα δύο μέτρα σε ύψος και μάλιστα, είχε μπει και στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, ως το ψηλότερο εν ζωή άλογο για το 2010. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, ο «Μεγάλος Τζέικ», είχε γεννηθεί στη Νεμπράσκα και στη γέννα ζύγιζε 109 κιλά, δηλαδή 45 κιλά περίπου πιο πολλά από όσο γεννιέται συνήθως ένα βέλγικο πουλάρι.
Ο Τζέρι Γκίλμπερτ, ιδιοκτήτης της φάρμας, χαρακτήρισε το άλογο ως «πραγματικό στάρ», και ως ένα «υπέροχο ζώο». Όπως εξήγησε, το όνομα και η φωτογραφία του αλόγου θα τοποθετηθούν έξω από τον στάβλο που ζούσε, ο οποίος και θα παραμείνει κενός προς τιμήν του «Μεγάλου Τζέικ».
- Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
- Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς έκαναν «φτερά» από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου πάνω από 150.000 ευρώ
- Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμα
- Συναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες