Κόσμος|06.07.2021 15:29

Μπαχτσελί: Δεν επιτρέπουμε να δολοφονηθεί το γόητρο του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν δεχόμαστε να δολοφονείται το γόητρό του» μετά τις νέες φήμες που τον θέλουν πάλι να παραιτείται.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μα ποτέ ο υπουργός των Εσωτερικών μας, του οποίου το όνομα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, να δολοφονηθεί το γόητρό του και να λιντσαριστεί, ούτε είμαστε θεατές όταν κατηγορείται. Ποιος είπε ότι ο κ. Σοϊλού είναι μόνος του;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Λίγο μετά τη δήλωση Μπαχτσελί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έστειλε μήνυμα στο twitter ευχαριστώντας τον κυβερνητικό εταίρο για τη στήριξή του. Ο εθνικιστικής ηγέτης και πέμπτο πλέον κόμμα στις δημοσκοπήσεις καταφέρθηκε κι εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία σειρά εσωτερικών θεμάτων.

«Η διαστρέβλωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, οι χυδαίες επιθέσεις που στοχεύουν στη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης και οι εκστρατείες αμαύρωσης των γεγονότων με υψηλή δόση ψεμάτων σχετικά με το ότι οι φοιτητές του Κατάρ θα μπορούν να σπουδάζουν ιατρική χωρίς να δίνουν εξετάσεις είναι τακτικά βήματα για να φέρουν την Τουρκία σε δύσκολη κατάσταση».

Ο Μπαχτσελί, αφήνοντας αιχμές για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζονται από το φιλο-κουρδικό κόμμα, δήλωσε ότι δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί σε όσους παριστάνουν την πολιτική φρουρά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

«Είμαστε οι κληρονόμοι των ηρώων που φώναξαν ‘ανεξαρτησία ή θάνατος’. Είμαστε μια καρδιά με το έθνος μας που θέλει ειρήνη. Συμπορευόμαστε με εκείνους που θέλουν ευημερία και αφθονία».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Πάνω από 1.500 κρούσματα – Τι είπε ο Αρκουμανέας

Δικαστική απόφαση για την τραγωδία Μάνδρα: Αποζημίωση σε οικογένεια θύματος

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Φωτιά στην Κύπρο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες

ΤουρκίαΣουλεϊμάν ΣοϊλούΝτεβλέτ Μπαχτσελί