Κόσμος|06.07.2021 18:13

Τουρκία: Ο Σοΐλού ζητά αποζημίωση 1 εκατ. λίρες από εφημερίδα της αντιπολίτευσης

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μήνυσε την εφημερίδα Τζουμχουριέτ της αντιπολίτευσης ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη 1 εκατ. λίρες (100.000 €). Συγκεκριμένα, η Τζουμχουριέτ  δημοσίευσε 254 άρθρα που στοχεύουν άμεσα τον Σοϊλού τις τελευταίες 52 ημέρες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του υπουργού.

Ο Σοϊλού, εξάλλου, κατηγορεί την εφημερίδα ότι συνεργάστηκε με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), καθώς δημοσίευσε εκθέσεις που περιγράφουν λεπτομερώς τις σχέσεις μεταξύ της μαφίας και του κράτους.

«Ο Ερντογάν έστειλε δύο φορές τον Γιλντιρίμ στον Σοϊλού να του ζητήσει να παραιτηθεί»

Κάθε μέρα προστίθενται και νέοι ισχυρισμοί για τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο ο Σεντάτ Πεκέρ κατηγορεί για διαφθορά. Από τη μεριά του, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Korkusuz, Αχμέτ Τακάν, έγραψε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε δύο μηνύματα στον Σοϊλού μέσω του Μπιναλί Γιλντιρίμ ζητώντας την παραίτησή του.

Ο Τακάν δήλωσε ότι μια πηγή πολύ κοντά στον Σοϊλού του είπε ότι «έχει μείνει ξεκρέμαστος. Πιστεύει ότι είναι ξεκρέμαστος». «Ο υπουργός Εσωτερικών ενοχλήθηκε πολύ από την κατάσταση και ρώτησε ‘γιατί μου φέρνει μήνυμα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ; Εάν ο κύριος θέλει την παραίτησή μου, γιατί δεν το ζητάει εκείνος κατευθείαν;

Συνεχίζοντας, η πηγή του Σοϊλού αναφέρει «Αν ο κύριος το πει σε εμένα, θα παραιτηθώ στο δευτερόλεπτο. Άλλωστε, πώς ξέρω ότι δεν είναι παγίδα; Ο κ. Μπιναλί δεν είναι ο συνομιλητής μου. Τα λόγια του δε σημαίνουν τίποτα για μένα. Τι θα συνέβαινε αν πίστευα στον κ. Μπιναλί και παραιτούμουν κι έπειτα ο κύριος μου πει ‘σας είπα εγώ να παραιτηθείτε;»

Όλες οι ειδήσεις

Χαϊδάρι: Θύμα σωματεμπορίας η 17χρονη που είχε εξαφανιστεί

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Το 75% υπέστη σοβαρές ζημιές

Κορονοϊός: Βόμβα διασποράς τα πάρτι γνωστού μπιτς μπαρ στην παραλιακή

.

PKKΜπιναλί ΓιλντιρίμΣουλεϊμάν ΣοϊλούΤουρκία