Κόσμος|07.07.2021 12:04

Τουρκία: Ο Σοϊλού στο κέντρο φημών για παραίτηση πάλι

Μαρία Ζαχαράκη

Την Κυριακή το βράδυ, ο πρώην βουλευτής του AKP, Φεϊζί Ισμπασαράν, ανακοίνωσε στο Twitter ότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού παραιτήθηκε από τη θέση του και ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε στον αρχηγό του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί δύο πιθανούς αντικαταστάτες προς εξέταση.

Ωστόσο, το επόμενο πρωί το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε τον ισχυρισμό, ανακοινώνοντας στο twitter συνάντηση για την ασφάλεια υπό την προεδρία του Σοϊλού. Υπήρχε μια φωτογραφία όλων των ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικών που παρευρέθηκαν στη συνάντηση. Προφανώς, η φωτογραφία είχε σκοπό να δείξει ότι ο Σοϊλού έχει την υποστήριξη όλων στο υπουργείο του.

Ο Ερντογάν αποφεύγει να συναντηθεί μαζί του

Ακούγεται επίσης ότι ο Ερντογάν αποφεύγει να συναντηθεί μαζί του. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών σε πρόσφατη εκδήλωση στο παλάτι. Προφανώς ο Ερντογάν δεν θέλει να φανεί ότι είναι μαζί με τον Σοϊλού. Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν πραγματοποίησε συνάντηση για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Και πάλι, ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού δεν προσκλήθηκε.

Με την απομόνωση του Σοϊλού ο Ερντογάν λέγεται ότι προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για την απομάκρυνσή του.  Υπάρχουν άλλες φήμες ότι ο Ερντογάν αναμένει ο Σοϊλού να παραιτηθεί. Ωστόσο, ο ΥΠΕΣ αρνείται να παραιτηθεί.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός – Πάρτι σε μπιτς μπαρ στην παραλιακή: Μαρτυρίες σοκ

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου – Αναφορές για τέσσερις τραυματίες

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown - Όσοι διαφωνούν να κάνουν μεικτές τις επιχειρήσεις τους

Χαλκίδα: Κορoνογλέντι σε νυχτερινό κέντρο, χωρίς μάσκες και αποστάσεις – Απίστευτες εικόνες

Σουλεϊμάν ΣοϊλούΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία