Κόσμος|18.01.2019 16:11

Ο μόλις τριών εβδομάδων Κάρτερ χρειάζεται μια καρδιά για να ζήσει

Newsroom

Είναι μόλις τριών εβδομάδων. Είναι από τη Βρετανία και χρειάζεται μια νέα καρδιά για να ζήσει. Οι γιατροί φοβούνται ότι εάν δεν υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση, δεν θα ζήσει για πολύ. Ο μόλις τριών εβδομάδων Κάρτερ Κούκσον έχει πάθει τρεις φορές ανακοπή καρδιάς. Είναι συνδεδεμένος σε μηχάνημα υποστήριξης. Και γι΄ αυτό οι γονείς του έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια για να βρεθεί δωρητής για να σωθεί το νεογέννητο. 

Η Σάρα και ο Κρις Κούκσον δυσκολεύτηκαν αρκετά να αποκτήσουν παιδιά. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι στο BBC, εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν παιδί καθώς ο πρώτος τους γιος, Τσάρλι, πέθανε στην ηλικία των δύο ετών. «Οι φόβοι μας να μην γυρίσουμε σπίτι με τον Κάρτερ γίνονται πραγματικότητα. Έχουμε λίγες ώρες, μια μέρα ίσως δύο μέρες» λέει ο πατέρας του βρέφους.

Σε ανακοίνωσή τους, η 44χρονη μητέρα τονίζει πως «έχουμε χάσει ήδη ένα γιο και εάν δεν βρούμε άμεσα δότη πολύ πιθανόν να χάσουμε και το δεύτερο υπέροχο αγοράκι μας. Είναι η χειρότερη εμπειρία που μπορεί να φανταστεί κανείς». Οι γονείς του νεογέννητου ελπίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι θα βρεθεί μια νέα καρδιά για τον μικρό. Οι ίδιοι μόλις έχασαν το πρώτο τους παιδί άρχισαν μια εκστρατεία για την υποστήριξη οικογενειών που τα παιδιά τους πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Βρετανίαανακοπή καρδιάςπαιδί