Κόσμος|08.07.2021 19:46

Ερντογάν για άμυνα Τουρκίας: Αυξάνουμε τις επενδύσεις μέχρι η χώρα να γίνει ανεξάρτητη

Μαρία Ζαχαράκη

Μιλώντας στην τελετή όπου παραδόθηκε το ανανεωμένο αεροσκάφος A400M, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, «Ολοκληρώσαμε το έργο σε χρόνο-ρεκόρ 14 μηνών. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας έως ότου απεξαρτηθεί η χώρα μας από το εξωτερικό στον αμυντικό κλάδο» τόνισε.

«Δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις απειλές που αντιμετωπίσαμε λόγω της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της Κύπρου. Ακόμα και τα αεροπλάνα που στείλαμε για συντήρηση και επισκευή δεν παραδόθηκαν. Έπρεπε να πληρώσουμε για την αποθήκευση στο υπόστεγο.

Επειδή προστατεύσαμε τους Τ/Κ επί 3 χρόνια δεν μας παρέδιδαν τα αεροσκάφη που στείλαμε. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία αναγκάστηκε να πληρώσει ένα φόρο για αυτά τα αεροπλάνα στους συμμάχους της. Ενώ παρακολουθούμε την υποκρισία που εμφανίζεται προς τη χώρα μας με λύπη, επιταχύνουμε τις προετοιμασίες μας».

Ο Ερντογάν άφησε πολλές αιχμές για τις ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε και αιχμές για τις ΗΠΑ: «Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε όλες τις αδικίες και τις παρανομίες που αντιμετωπίζουμε στο θέμα της άμυνα της πατρίδας κόβοντας τον ομφάλιο λώρο.

Στις διασυνοριακές επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας, οι δήθεν φίλοι μας έκαναν τα πάντα για να μας αποδυναμώσουν.

Κατά τη διάρκεια της 40χρονης μάχης κατά της τρομοκρατίας, συναντήσαμε πολλά που δεν ταιριάζουν στο πνεύμα της συμμαχίας. Μείναμε μόνοι κατά τη διάρκεια του αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία. Οι δήθεν φίλοι μας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας αποδυναμώσουν. Στους αρχηγούς της τρομοκρατικής οργάνωσης έστρωναν το κόκκινο χαλί».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με μάσκες, μετακινήσεις, εστίαση - Στο πορτοκαλί η Νότια Αττική

Πελώνη – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

Νίκαια - Τροχαίο: Συγκλονίζει ο πατέρας της 6χρονης που σκότωσε το φορτηγό

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία