Κόσμος|09.07.2021 17:09

Ερσίν Τατάρ στο NTV: Ηχηρά τα μηνύματα Ερντογάν στις 20 Ιουλίου

Μαρία Ζαχαράκη

Ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα, ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε ότι θα δοθούν ηχηρά μηνύματα, προσθέτοντας ότι είναι μια μεγάλη επίδειξη δύναμης και του κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί Τουρκίας και ΤΔΒΚ.

Η βάση των UAV στα Κατεχόμενα

Σχετικά με το θέμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ επιχειρηματολόγησε ότι «οι Ε/Κ συνεχίζουν να εξοπλίζονται και παρά τις δυσκολίες τους αγοράζουν 300 εκ. ευρώ εξοπλισμό κάθε χρόνο. Αφού οι Ε/Κ έχουν τόση όρεξη για εξοπλισμούς, πρέπει να λάβουμε κάποια στρατιωτικά μέτρα εδώ, όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτή είναι η συμφωνία. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο για προσγείωση και απογείωση και για σκοπούς άμυνας, ώστε να μπορούν να επιβλέπουν το τι συμβαίνει στην περιοχή».

Κατηγορηματικός ήταν εξ άλλου και για την πάγια θέση της Κυπριακής δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η παγίδα της ομοσπονδία είναι η μία κυριαρχία. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Αν δε γίνω κι εγώ κυρίαρχος, θα παραδώσουν όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες. Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα και ειδικά με την απόσυρση της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως τρίτη χώρα εντός της ΕΕ, με την πάροδο του χρόνου, οι Τ/Κ θα μείνουν εντελώς μόνοι. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφομοίωση και καταστροφή του (τ/κ) λαού».

Περιμένουμε τους Ελληνοκύπριους να υποβάλουν αίτηση για τα Βαρώσια

Ο Ερσίν Τατάρ είπε επίσης ότι «ίσως είναι καλύτερη μια συμφωνία με τους Ε/Κ, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στους Ε/Κ, να γίνουμε το μπάλωμά τους και στο μέλλον να εξαφανιστούμε, δε θα μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια». Όσον αφορά τις αιτήσεις των Ε/Κ στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας, ζητώντας την επιστροφή των περιουσιών τους στα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «επί του παρόντος έχουν υποβάλει αίτηση 344 άτομα. Εάν επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία μπορεί να υποβάλουν αίτηση περίπου 3000 άτομα», ανέφερε.

Όλες οι ειδήσεις

Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Μετάλλαξη Δέλτα – Σύψας: Θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι – Θα είναι πολύ δύσκολο το φθινόπωρο

Τροχαίο στη Νίκαια: «Συγχωρώ τον οδηγό», λέει ο τραγικός πατέρας – Δεν μπορεί να γίνει η δωρεά

Νέα μέτρα – Εστίαση: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Open

ΚατεχόμεναΒαρώσιαΕρσίν ΤατάρΜη Επανδρωμένα ΑεροσκάφηΤουρκία