Κόσμος|10.07.2021 22:17

Ερντογάν: Στις 19 Ιουλίου στο γήπεδο Ατατούρκ - Παρών και ο Σοϊλού

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Ερντογάν στις 19 Ιουλίου το βράδυ θα μεταβεί το γήπεδο Ατατούρκ, όπου θα διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ πολιτικών και διασημοτήτων (όπως ο καναλάρχης Ατζούν Ιλιτζαλί), σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του προγράμματος, που αποκαλύπτει ο τουρκικός τύπος.

Στις 20 Ιουλίου θα γιορταστεί η 47η επέτειος της τουρκικής εισβολής. Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται στην Κύπρο μία τόσο μεγάλης κλίμακας εκδήλωση. Το φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17-18-19 Ιουλίου, λίγο πριν από την επέτειο, θα διαρκέσει για τρεις ημέρες. Το όνομα του φεστιβάλ είναι «Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού Βόρειας Κύπρου».

Ο βασικός λόγος για τη διοργάνωση ενός τέτοιου μεγάλου φεστιβάλ για πρώτη φορά είναι η εκλογή του Ερσίν Τατάρ, με την υποστήριξη της κυβέρνησης στην Τουρκία, ως προέδρου της Κύπρου στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό το φεστιβάλ επιδιώκει να δείξει ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα συνεργάζονται πολύ πιο στενά από τώρα και στο εξής. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος του φεστιβάλ. Ότι φέρνει τις σχέσεις Τουρκίας - ΤΔΒΚ πιο κοντά.

Στο γήπεδο σαν παίκτης ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών

Το πιο σημαντικό γεγονός του φεστιβάλ είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα κατέβει στο γήπεδο, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου το βράδυ, όπου θα διεξαχθεί ένας αγώνας Mix of Fame στο Στάδιο της Λευκωσίας Ατατούρκ κι ο Ερντογάν θα είναι παρών. Ωστόσο, ο Ερντογάν δε θα παίξει ποδόσφαιρο, αλλά με τον Ερσίν Τατάρ θα κηρύξουν την έναρξη του αγώνα.

Ένα άλλο ζήτημα που αφορά στενά την εγχώρια τουρκική πολιτική είναι ότι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Εσωτερικών, θα πάρει μέρος ως παίκτης στον αγώνα Mix of Fame, σε μία από τις ομάδες που θα αποτελούνται από υπουργούς και άλλες διασημότητες.

«Ο Ερντογάν και ο Σοϊλού να βρεθούν στο ίδιο κάδρο και πάλι...», όπως σχολιάζεται στην Τουρκία από αντιπολιτευόμενα μέσα.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα: Πρόβλεψη για 40 θανάτους και 3.500 κρούσματα ημερησίως τον Δεκαπενταύγουστο

Κορονοϊός - Οι περιοχές που χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα

Νέα μέτρα - Διαχωρισμός στην εστίαση: Το τελικό σχέδιο, η εφαρμογή ελέγχου και τα πρόστιμα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο

Ινδία: Πίστευαν ότι εμβολιάζονταν αλλά τους έβαζαν αλατόνερο – Συλλήψεις γιατρών για μεγάλη απάτη

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΣουλεϊμάν Σοϊλού