Κόσμος|13.07.2021 13:56

Βρετανία: Κατασχέθηκαν από τις αρχές κρυπτονομίσματα αξίας 408 εκατ. δολαρίων

Newsroom

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση-ρεκόρ κρυπτονομισμάτων συνολικού ύψους 294 εκατ. λιρών (408 εκατ. δολαρίων) στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος αφού συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος στράφηκαν στα κρυπτονομίσματα για να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατάσχεσε 180 εκατ. λίρες αδιευκρίνιστου κρυπτονομίσματος ενώ έχουν περάσει λιγότερες από τρεις εβδομάδες ύστερα από την κατάσχεση 114 εκατ. λιρών στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

«Ενώ τα μετρητά παραμένουν ο βασιλιάς στον κόσμο του εγκλήματος, καθώς εξελίσσονται οι ψηφιακές πλατφόρμες βλέπουμε ολοένα και πιο πολλούς οργανωμένους εγκληματίες να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκράχαμ ΜακΝάλτι. «Η σημερινή κατάσχεση είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε αυτή την έρευνα, που θα συνεχιστεί για μήνες καθώς πλησιάζουμε σε αυτούς που είναι στο επίκεντρο αυτής της ύποπτης επιχείρησης για ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε ο αξιωματικός Τζο Ράιαν.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι κυρίως ανώνυμα και εύκολα στη χρήση τους, κάποιες από τις μεγαλύτερες οργανωμένες εγκληματικές ομάδες στρέφονται σε αυτά ως μέσο για να ξεπλύνουν χρήμα και να μείνουν ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία, τις φορολογικές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μπλόκο στο ανταλλακτήριο Binance

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Ιουνίου η βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Conduct Authority) εξέδωσε ανακοίνωση για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance Markets Ltd. σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στην εταιρεία να πραγματοποιεί συναλλαγές εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η Binance Markets Limited δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FCA.

Μάλιστα η Αρχή έδωσε διορία στην Binance μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου, ώστε να καταργήσει τις διαφημίσεις και τις οικονομικές προσφορές προς τους Βρετανούς. Απαίτησε επίσης να αναγράφει και στον ιστότοπό της αλλά και σε όλα τα social media της ότι δεν πραγματοποιεί συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες οι ειδήσεις

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Eμβολιασμός: Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα

Πανελλήνιες 2021: Aνοδος των βάσεων και πάνω από 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ

Ο «σκαραβαίος του Ιωνίδη»: Το αρχαίο ελληνικό αριστούργημα πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη – Ίσως όμως να μην έπρεπε

Βρετανίακρυπτονομίσματα