Κόσμος|13.07.2021 17:28

Κιλιτσντάρογλου: «Η εποχή Ερντογάν τελείωσε!»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην Τουρκία (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σχολίασε το περιστατικό με τους μεθυσμένους που χόρευαν σε αρμενική εκκλησία, χαρακτηρίζοντάς το «πρόκληση» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλα τέτοια περιστατικά την επόμενη περίοδο. «Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προειδοποίησε, αφήνοντας αιχμές για παρακρατικές ομάδες που στόχο έχουν τους πολίτες της χώρας και δη τους αλλόθρησκους. Σχετικά με το προσωπικό αεροπλάνο του Ερντογάν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ορκίστηκε ότι θα το πουλήσει.

«Ορκίζομαι ότι θα το πουλήσω, μα το Θεό θα το πουλήσω! Και δεν θα πουλήσω μόνο τα αεροπλάνα, αλλά και όλα τα ακριβά αυτοκίνητα που φυλάει στο γκαράζ και αξίζει το καθένα ένα εκατομμύριο δολάρια.

«Θα βάλω τέλος στο παλάτι και σε όσους θρέφει»

Γνωρίζω ότι είναι καθήκον του κράτους να λογοδοτεί για κάθε γρόσι που λαμβάνει από τον πολίτη. Θα βάλω τέλος σε όλο το παλάτι και σε όσους θρέφει. Θα σταματήσω να παίρνουν τρεις και πέντε μισθούς. Άκου Ερντογάν! Κι η Μέρκελ ταξιδεύει επίσης με αεροπλάνα της γραμμής. Πιστεύουν ότι τα χρήματα κάνουν το γόητρο», δήλωσε κατηγορώντας στη συνέχεια την κυβέρνηση για διαφθορά.

«Ποια πολιτεία διορίζει ένα που δωροδοκείται πρεσβευτή; (σ.σ. αναφέρεται στον Εγκεμέν Μπαγίς, πρώην υπουργό ΕΕ). Δείξε μου που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον κόσμο. Δεύτερον: Δώρισες το εργοστάσιο παλετών για τεθωρακισμένα αυτής της χώρας στον στρατό του Κατάρ! Τρίτον, παρέδωσες την οικονομία αυτής της χώρας σε μια χούφτα τοκογλύφων στο Λονδίνο. Δεν είστε ούτε πατριώτες, ούτε αγαπάτε τη χώρα σας, είστε ανήθικοι!

Η εποχή Ερντογάν τελείωσε. Η εποχή του Ερντογάν έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει τις μεγαλύτερες ζημιές στη χώρα!», κατέληξε λέγοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Όλες οι ειδήσεις

Εστίαση:Τα σήματα που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις - Τι ισχύει με τον εμβολιασμό εργαζομένων

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχεται τριήμερος καύσωνας

Eμβολιασμός: Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα

Πανελλήνιες 2021: Aνοδος των βάσεων και πάνω από 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ

Ο «σκαραβαίος του Ιωνίδη»: Το αρχαίο ελληνικό αριστούργημα πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη – Ίσως όμως να μην έπρεπε

ΤουρκίαΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν