Κόσμος|14.07.2021 22:40

Ερσίν Τατάρ: Η κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο θα μας ενισχύσει ως έθνος

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων ενός πάρκου στη Μερσίνη που φέρει το όνομά του, δήλωσε ότι ενεργούν από κοινού με την Τουρκία για τα δικαιώματά τους στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η κυριαρχία μας στην ανατολική Μεσόγειο και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» θα μας ενισχύσουν ως έθνος. Σήμερα, είναι προνόμιο να ζει κάποιος εν ειρήνη και ηρεμία σε αυτόν τον κόσμο. Όταν κοιτάζουμε τη Συρία, το Ιράκ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής, βλέπουμε ότι υπάρχουν πραγματικά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο. Υπάρχουν ακόμα δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν μπορούν να βρουν το εμβόλιο λόγω της πανδημίας. Αλλά, δόξα τω θεώ, εμείς βρίσκουμε το εμβόλιο με τη στήριξη της πατρίδας μας, μπορούμε επίσης να προστατεύσουμε την υγεία των δικών μας ανθρώπων».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «δύο διαφορετικοί λαοί» που ζουν στην Κύπρο, ο Τατάρ ανέφερε πως «οι συμφωνίες του 1960 έχουν πλέον καταστεί διεθνής συμφωνία. Υπάρχουν Τ/Κ και Ε/Κ... Επομένως, οι Ε/Κ δεν μπορούν ποτέ να διεκδικήσουν κυριαρχία επί των Τ/Κ. Διότι δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα που να απορρέει από την ιστορία. Οι Τ/Κ είναι ξεχωριστός λαός και έχουν τη δική τους κυριαρχία. Πιστεύουμε ότι το πιο σωστό θα ήταν ένα μοντέλο λύσης στην Κύπρο με τη συνύπαρξη και τη συνεργασία δύο ξεχωριστών κρατών. Είμαστε ικανοποιημένοι που η τρέχουσα πολιτική μας ακολουθεί αυτόν τον τρόπο και που η Δημοκρατία της Τουρκίας στηρίζει απόλυτα αυτήν την πολιτική. Η Τουρκία είναι τόσο η μητέρα πατρίδα μας, η εγγυήτρια χώρα μας, όσο και η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα σε αυτήν την περιοχή».

«Σχεδόν 200 χιλιάδες άτομα έχουν επισκεφτεί τα Βαρώσια από το άνοιγμά τους»

Όσον αφορά τα Βαρώσια, τα οποία άνοιξαν εν μέρει τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Τατάρ υποστήριξε ότι «πήραμε μια πρωτοβουλία για τα Βαρώσια. Το μεγαλύτερο μέρος είναι ήδη ανοιχτό. Το μέρος που παραμένει κλειστό είναι η ακτογραμμή, μια περιοχή  5 τετραγωνικών χιλιομέτρων με ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες και τουριστικά μέρη. Το άνοιγμά τους μετά από 46 έτη έφερε καινοτομία και επεκτάθηκε η πόλη μας. Μετά από 46 έτη, πιστεύουμε ότι δε θα ήταν σωστό οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εξακολουθούν να αισθάνονται θύματα. Πιστεύουμε ότι η περιοχή πρέπει να ανοίξει, οι άνθρωποι πρέπει να ανακτήσουν τις περιουσίες τους και πρέπει να αξιολογηθεί το τουριστικό δυναμικό της περιοχής. Από εκείνη τη στιγμή, σχεδόν 200 χιλιάδες άτομα έχουν επισκεφτεί τα Βαρώσια». 

LINKS

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς φτάσαμε στην αναδίπλωση της Δόμνας μετά τη δήλωση για απολύσεις

Άλιμος: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι σε ανήλικο - Συνέλαβαν 9 άτομα

Ηλιούπολη: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα trafficking - Απελευθερώθηκε και άλλη κοπέλα εκτός από την 19χρονη

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών – Τα σενάρια, από τι θα εξαρτηθεί

Νέα μέτρα: Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία – Η απόφαση Πλακιωτάκη

Ερσίν ΤατάρΚύπροςΤουρκία